Petite-Chapelle

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Petite-Chapelle? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en men kan er flink door besparen. Aan de hand van zonnepanelen op het dak wek je zelfstandig duurzame stroom op. Door de lagere prijs van de panelen, de speciale 6%-BTW regeling en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door gebruik te maken van zonnepanelenvoordeel.be bekijk je omvangrijke gegevens met betrekking tot zonnepanelen kopen in Petite-Chapelle!

zonnepanelen installateur 5660
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieNamen
GemeenteCouvin
Postcode56600
Gasverbruik23.510 kWh
Stroomverbruik kWh3355 kWh
Gemiddelde energierekening€173,45

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Petite-Chapelle juli 2024

Een landelijke subsidieregeling bestaat niet in België. Verscheidene gemeenten werken met energiepremies of speciale groene leningen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be ontdek je wat de regels zijn in de gemeente Couvin. Is dit voor jou onduidelijk? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €900,00. Ook mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Couvin kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Middels de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Petite-Chapelle
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening. Dit zijn speciale leningen waardoor huizeneigenaren tegen een gunstige rente een speciaal type lening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is nu een speciale afspraak die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Voor zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4480), dan bedraagt het voordeel al snel €555. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het gaat om een privé-woningen je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een passende vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In dit geval ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Er is wel verandering op komst: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van de aarde, echter ook op financieel vlak. Al tienduizenden investeerders wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen komt tot stand door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te betaalbaarder het wordt. De reden daarvan is: omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geraamde kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Petite-Chapelle komen doorgaans uit tussen de €4500 en €6100, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een pakket met 10 panelen genereert ongeveer 3060 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Essent en/of NLE betaal je hiervoor wel €765,00 (onkosten juli 2024). Via goedkope zonnepanelen in Petite-Chapelle bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hieronder check je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120108€3650 – €4275€400
2273011€5300 – €5600€600
3350015€6050 – €6125€725
4409018€6500 – €6850€940
5454020€7025 – €7225€980
6512023€7475 – €7925€1080

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het conformeert aan een aantal eisen: plek beschikbaar op het dak, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Vanwege de zonnepanelencheck Petite-Chapelle achterhaal je of uw dak in aanmerking komt. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Petite-Chapelle bedraagt 3355 kWh. Hiervoor heb je nodig rond de 10 pv-panelen van 325 wattpiek. Let op: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen voldoende, voor 2000 kWh zijn dat er circa 8, voor 3000 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3925 kWh gaat het om 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. Meer dan 50% van de woningbezitters prefereren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Ook vinden we dunne-film panelen. Deze panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De prijs ligt lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Petite-Chapelle?

Puur voor PV-panelen op uw woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Dikwijls is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen niet op het dak worden gelegd als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-petite-chapelle

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Petite-Chapelle vergelijken? Door onderstaande tips zoek jij in korte tijd een betrouwbare leverancier in je postcodegebied. Het merendeel van de specialisten hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Let niet alleen op de offerteprijs. Let ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Praten we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Hebben we het over een huurwoning of koophuis? Wat is de stroomvraag? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project omschrijven

  Detailleer zo specifiek mogelijk het huis. Het genre woning (plat en/of schuin) en de ligging van de woning zijn cruciaal. Kies tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert verschaft dan namelijk goedzonnepanelen advies in Petite-Chapelle.

 4. Overige gegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Van belang zijn naam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het emailadres. Hierdoor is het duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden wanneer er aanvullende info nodig is. Daarna versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van specialisten uit de buurt. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar let ook op voorwaarden/keurmerken (je kunt denken aan IEC keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage) en vraag naar recente projecten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Huur je een woning en heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er zijn meerdere mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor verenigingen die grond of een dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Dit kan al vanaf €65,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De totale huursom wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een hoge instapprijs is niet meer noodzakelijk.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Petite-Chapelle op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Petite-Chapelle
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Petite-Chapelle een vergoeding – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door Belgen met terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €86,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!