Aublain

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Aublain? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en men kan er flink door besparen. D.m.v. de zonnepanelen van tegenwoordig wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Mede door de dalende verkoopprijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan het ook op mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Geholpen door deze website lees jij samengestelde raadgeving die helpen bij zonnepanelen kopen in Aublain!

zonnepanelen installateur 5660
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Zelf controle over je energiekosten
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieNamen
GemeenteCouvin
Postcode56600
Gasverbruik23.400 kWh
Stroomverbruik kWh3300 kWh
Gemiddelde energierekening€171,75

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Aublain maart 2024

Een speciale subsidie is niet beschikbaar in België. In sommige gemeenten zijn er interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Op energiesparen.be ontdek je de spelregels in de gemeente Couvin. Kan je hier niets over vinden? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit scheelt je zo €700,00 of nog meer. Als laatste kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • In de gemeente Couvin is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Via de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Aublain
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor gezinnen met een lage rente een speciaal type lening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Voor het installeren van zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4370), dan is jouw winst al gauw €542. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het moet om een privéwoning gaan en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Hiervoor krijg je een redelijke vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan ontvang je geen extra terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit gaat wel veranderen: deze klassieke mechanische meters worden ingeruild voor slimme meters. De komende jaren volgt er een nieuwe compensatieregel waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al tienduizenden huishoudens hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen is gebaseerd op de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te voordeliger de investering. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten (maart 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Aublain zitten vaak tussen de €4400 en €6800 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen in wekt op pakweg 2950 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Engie en Powerpeers betaal je al snel €737,50 (vergoeding maart 2024). Via goedkope zonnepanelen in Aublain bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hierna bekijk jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
121007€3425 – €4400€380
2278013€5100 – €5900€500
3331016€5975 – €6050€775
4397017€6350 – €6825€910
5442020€7100 – €7125€980
6485023€7600 – €7925€1070

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het overeenstemt met een aantal voorwaarden: plek beschikbaar op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Aublain achterhaal je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Aublain is 3300 kWh. Hiervoor heb je nodig zo’n 11 zonnepanelen van 285 wattpiek. Advies: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met meer Wattpiek hoef je er ook minder te leggen. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 900 kWh zijn 5 panelen geschikt, voor 1925 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2800 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3925 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. De meeste woningbezitters bestellen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Bovendien zijn er dunne-film PV-panelen. Dit type panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning noodzakelijk in Aublain?

Voor het leggen van zonnepanelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Uitzonderingen zijn monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-aublain

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Aublain vergelijken? Door middel van tips van onze adviseurs vind jij in een zeer korte periode een uitmuntende leverancier in je woonplaats. De meeste leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar je de panelen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de verkoopprijs. Houd ook rekening met certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Gaat het om een particuliere of zakelijke aanvraag? Praten we over een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Verduidelijk zo specifiek mogelijk het huis. Het genre woning (schuin en/of plat) en de oriëntatie van de woning zijn van groot belang. Maak ook een keuze voor een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert biedt zo toepasbaar zonnepanelen advies in Aublain.

 4. Overige gegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Je kunt denken aan jouw voornaam en achternaam, een mobiel/vast nummer, en het emailadres. Hierdoor komen we erachter hoe we contact kunnen opnemen wanneer er aanvullende info nodig is. Vervolgens ontvang je de persoonlijke offerte.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 7 dagen ontvang je een offerte op maat van specialisten uit de omgeving. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste prijzen, maar check ook op voorwaarden/keurmerken (je kunt denken aan Recyclage, CE-keurmerk, TÜV keurmerk, IEC keurmerk) en klantervaringen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, is het dak te klein voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Dan is er een oplossing, want de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We onderscheiden verschillende rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name organisaties die het dak over hebben voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Dit kan al vanaf €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • Het maandelijkse bedrag wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Voldoende eigen geld is is geen voorwaarde.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Bijvoorbeeld met buren zonnepanelen laten plaatsen in Aublain op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Aublain
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Aublain een distributienettarief – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor mensen met terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €95,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!