Boussu-En-Fagne

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Boussu-En-Fagne? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en heb je razendsnel terugverdiend. Geholpen door een zonnepanelen-installatie wek je zelf schone energie op. Dankzij dalende kosten, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de speciale terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Door middel van deze pagina check jij samengestelde raadgeving die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Boussu-En-Fagne!

zonnepanelen installateur 5660
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieNamen
GemeenteCouvin
Postcode56600
Gasverbruik23.410 kWh
Stroomverbruik kWh3305 kWh
Gemiddelde energierekening€171,90

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Boussu-En-Fagne juli 2024

Een universele subsidieregeling is er niet in België. Verscheidene gemeenten werken met een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de website energiesparen.be bekijk je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Couvin. Kan je het niet vinden? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Voorts kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Couvin zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Via de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Boussu-En-Fagne
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening. Deze groene leningen waardoor consumenten tegen een lage rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Op de aanschaf van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4380), dan is het voordeel al snel €543. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het gaat om een privé-woningen de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden overgenomen door de energieleverancier. In ruil krijg je een passende vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dit geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de overproductie. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: de “ouderwetse” tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, maar ook op een lagere energierekening. Al vele tienduizenden huishoudens hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen is gebaseerd op het type/merk, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper je uit bent. Dit is een efficiency-effect omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten (juli 2024) van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Boussu-En-Fagne liggen tussen om en nabij de €5200 en €5900 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa pak ‘m beet 2960 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Budget Energie en NLE betaal je voor dit stukje stroom wel €740,00 (onkosten juli 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Boussu-En-Fagne kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het volgende overzicht lees jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118907€3400 – €4500€440
2273012€5200 – €5700€600
3360016€6075 – €6025€775
4389018€6550 – €6725€880
5467019€7000 – €7225€990
6494023€7450 – €8075€1110

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het voldoet aan een aantal condities: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (meest ideale is het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Door de zonnepanelencheck Boussu-En-Fagne bekijk jij of je dak geschikt is voor montage. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Boussu-En-Fagne is 3305 kWh. Je hebt dus nodig plusminus 10 panelen van 285 wattpiek. Belangrijk: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met meer Wattpiek hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Maak ook een inschatting van het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 pv-panelen toereikend, voor 1900 kWh moet je rekenen op 7, voor 2975 kWh moet je rekenen op 12, en voor 4000 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. Meer dan de helft van de woningbezitters kiezen voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er is ook een all-black variant. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Mede vinden we dunne-film panelen. Deze PV-panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De prijs is erg gunstig, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning verplicht in Boussu-En-Fagne?

Voor panelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Dit is wel het geval bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In de regel is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-boussu-en-fagne

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Boussu-En-Fagne vergelijken? D.m.v. onze stappenplan heb jij zonder problemen een erkende vakman in jouw omgeving. Diverse adviseurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk verder dan de aanschafprijzen. Houd ook rekening met certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Praten we over een woning in privé-bezit? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Schets het soort woning. De dak-categorie (plat + schuin) en de focus-richting van de woning zijn essentieel. Selecteer tevens een installatiedatum die uitkomt. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman levert jou dan ook professioneel zonnepanelen advies in Boussu-En-Fagne.

 4. Overige contactgegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Wat we willen weten zijn jouw voornaam en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en een e-mailadres. Vandaar weten wij hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Vervolgens verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van experts die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar check ook op voorwaarden/keurmerken (zoals Recyclage, CE-keurmerk, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Heb jij een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed om te weten: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen verscheidene prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld verenigingen die grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Huren kan al vanaf €60,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huur van de panelen ligt vast, en loopt niet op.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een eigen spaarpot is niet meer noodzakelijk.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Bijvoorbeeld met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Boussu-En-Fagne op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Boussu-En-Fagne
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Boussu-En-Fagne een bijdrage – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. De vergoeding telt alleen voor mensen die beschikken over een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG maakt dit wat duidelijker: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €86,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!