Gonrieux

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Gonrieux? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en je kunt er geld mee verdienen. Door middel van zonnepanelen gericht op het zuiden kan je zelf stroom opwekken. Ten gevolg van de aantrekkelijke paneel prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de speciale terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Met behulp van deze pagina ontdek je handige info m.b.t. zonnepanelen kopen in Gonrieux!

zonnepanelen installateur 5660
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Groene investering.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieNamen
GemeenteCouvin
Postcode56600
Gasverbruik23.470 kWh
Stroomverbruik kWh3335 kWh
Gemiddelde energierekening€172,83

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Gonrieux juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is er helaas niet in België. Verscheidene gemeenten werken met aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be bekijk je welke regelingen er zijn in de gemeente Couvin. Kan je het niet vinden? Neem dan contact op met jouw gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • Binnen de gemeente Couvin zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Door middel van de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Gonrieux
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Deze groene leningen waarmee woningeigenaren met een interessante rente een speciale lening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om hun woning energiezuiniger te maken. Val jij in deze categorie? Dan mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4440), dan is het voordeel al snel €550. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het moet een 100% prive-woning zijn en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Daarvoor ontvang jeeen passende vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? Dan krijg je nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden ingewisseld voor slimme meters. De komende jaren volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze planeet, tevens ook fiscaal erg interessant. Al tienduizenden huishoudens wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt vastgesteld door het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De verwachte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Gonrieux zitten vaak tussen de €5000 en €5500 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een set met 10 panelen staat gelijk aan circa ongeveer 3020 kWh stroom. Bij een maatschappij als Eneco en/of NLE staat dit al gauw gelijk aan €755,00 (prijs juli 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Gonrieux kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de tabel bekijk jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117006€3625 – €4275€410
2292012€5275 – €5850€650
3335016€5950 – €6125€700
4406017€6400 – €6675€940
5470019€7025 – €7250€1000
6498021€7400 – €7850€1060

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het klopt met een aantal eisen: genoeg ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is ideaal), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een degelijke dakconstructie. Evengoed is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Gezien de zonnepanelencheck Gonrieux tref jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Gonrieux bedraagt 3335 kWh. Dit kan je zelf opwekken met om en nabij 12 zonnepanelen van 285 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Denk ook eens na over veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 800 kWh zijn 4 panelen geschikt, voor 1975 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2875 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3850 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. De meeste huizenbezitters bestellen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Ook vind je dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning verplicht in Gonrieux?

Voor het laten plaatsen van panelen op uw woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Gewoonlijk is een vergunning noodzakelijk als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-gonrieux

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Gonrieux vergelijken? Door het advies hieronder tref jij moeiteloos een betrouwbare installateur in jouw omgeving. Veel bedrijven bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de verkoopprijs. Houd ook rekening met kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Gaat het om een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Betreft het een woning in privé-bezit? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Schets het type woning. Het soort woning (plat en/of schuin) en de focus-richting van het huis zijn voor de monteur interessant. Selecteer vervolgens een ideale leverdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. Het installatiebedrijf geeft dan uitstekend zonnepanelen advies in Gonrieux.

 4. Voorkeur voor contact

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om uw voornaam + achternaam, het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Op die manier weten wij hoe wij u kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Daarna ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 7 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van deskundigen uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar bekijk ook de benodigde certificaten (bijvoorbeeld Recyclage, VDE keurmerk, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en verhalen van andere klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Er zijn goede alternatieven: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er bestaan verscheidene rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan ondernemingen die een stukje dak vol met zonnepanelen willen leggen. De investering hoeft niet groot te zijn, Huren kan al vanaf €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De totale huursom wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Eigen geld is dan ook geen must.
 • Of denk aan een meer collectief project. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Gonrieux op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Gonrieux
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Gonrieux een vergoeding aan de distributienetbeheerder – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor Belgen waar sprake is van een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €89,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!