Brûly

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Brûly? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en een goede investering. Geholpen door zonnepanelen bij je huis wek je jouw eigen duurzame stroom op. Wegens het financieel interessante plaatje, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de welbekende terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat is het rendement na 10 jaar? Aan de hand van deze pagina vind je samengestelde raadgeving die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Brûly!

zonnepanelen installateur 5660
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Lange levensduur.

ProvincieNamen
GemeenteCouvin
Postcode56600
Gasverbruik23.420 kWh
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€172,06

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Brûly juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet meer in België. Soms zijn er binnen gemeenten energiepremies of speciale groene leningen. Via de website energiesparen.be ontdek je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Couvin. Onduidelijke informatie? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit scheelt je zo €900,00. Voorts mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • In de gemeente Couvin is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Door de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Brûly
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huishoudens met een interessante rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Op de aanschaf van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4390), dan profiteer je al van een korting van zo’n €544. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het moet een 100% prive-woning zijn en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie ontvang je een vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dit geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor dit overschot. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: de ouderwetse tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement komt overeen met een 6 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed voor onze aardbol, tevens ook fiscaal erg interessant. Al honderdduizenden investeerders hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type/merk, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geraamde kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Brûly schommelen tussen de €4400 en €6900 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een set met 10 panelen mondt uit in plusminus 2970 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Essent of Qurrent betaal je daarvoor zo’n €742,50 (tarief juli 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Brûly kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hieronder lees jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118506€3650 – €4275€390
2291011€5075 – €5650€625
3360015€6050 – €6050€750
4398016€6500 – €6775€950
5452019€7100 – €7175€980
6498021€7600 – €8175€1050

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het voldoet aan een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (het liefst focus op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak met een goede constructie. Ook is ligging onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Met hulp van de zonnepanelencheck Brûly achterhaal je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Brûly is 3310 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig plusminus 11 zonnepanelen van 325 wattpiek. Toelichting: we spreken hier over een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er minder nodig. Houd ook rekening met veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 1000 kWh zijn 4 zonnepanelen voldoende, voor 2000 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2825 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3975 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen verschilt niet veel. De meeste mensen maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Bovendien onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De aanschafkosten liggen lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Brûly?

Voor het plaatsen van PV-panelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Doorgaans is het verkrijgen van een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-bruly

Een zonnepanelen-installateur vinden

Populaire zonnepanelen bedrijven in Brûly vergelijken? Op basis van onze stappenplan tref je moeiteloos een erkende vakman in je woonplaats. De meeste adviseurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk niet alleen naar de prijs. Houd ook rekening met kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Betreft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Praten we over een woning in privé-bezit? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Project omschrijven

  Schets expliciet jouw woning. De dak-categorie (plat en/of schuin) en de focus-richting van de woning zijn cruciaal. Maak tevens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige levert jou dan ook uitstekend zonnepanelen advies in Brûly.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Wat we willen weten zijn je voor- en achternaam, telefoonnummer en een e-mailadres. Op basis daarvan komen we erachter hoe wij u kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Daarna verstrekken zij de offertes.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen een paar dagen ontvang je een offerte op maat van adviseurs uit uw regio. Kijk niet alleen naar de scherpste aanbieder, maar vraag ook om certificaten en keurmerken (voorbeelden zijn CE-keurmerk, ISO certificaat, Recyclage, VDE keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Woon je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of is het gewoon te duur? Belangrijk: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er zijn verscheidene prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn verenigingen die hun dak/grond willen volleggen met zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Huren kan al vanaf €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huursom blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is is geen must.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Bijvoorbeeld met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Brûly op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Brûly
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Brûly verplichte kost – of zogenaamde prosumententarief -voldoen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningeigenaren die beschikken over een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Werk jij met een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €86,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!