Cul-Des-Sarts

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Cul-Des-Sarts? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en winstgevend. Met behulp van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je zelfstandig duurzame stroom op. Door de hogere wattpiek per zonnepaneel, de 6% BTW regeling en de speciale terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan dit ook op ons dak? Hoe zit het met kosten en het rendement? Gebruikmakend van deze pagina vind jij uitgebreide informatie met betrekking tot zonnepanelen kopen in Cul-Des-Sarts!

zonnepanelen installateur 5660
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieNamen
GemeenteCouvin
Postcode56600
Gasverbruik23.440 kWh
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€172,37

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Cul-Des-Sarts april 2024

Een universele subsidieregeling is er niet meer in België. Soms zijn er binnen gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be tref jij wat de regels zijn in de gemeente Couvin. Is er niets over te lezen? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Als laatste kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Couvin zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Cul-Des-Sarts
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy. Dit zijn speciale leningen waarmee huishoudens tegen een aantrekkelijke rente een lening kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4410), dan is het belastingvoordeel al gauw €547. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je terug op het net injecteren. Hiervoor krijg je een gepaste vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In dat geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor dit overschot. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 4 procent rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al ruim honderdduizenden investeerders hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te goedkoper je uit bent. Dit komt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Cul-Des-Sarts liggen tussen om en nabij de €4500 en €5600 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Geschatte opbrengsten
Een set met 10 panelen resulteert in pakweg 2990 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Eneco en/of Nuon betaal je voor dit stukje stroom wel €747,50 (vergoeding april 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Cul-Des-Sarts bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de tabel tref jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117906€3550 – €4500€420
2299013€5275 – €5650€600
3354014€6000 – €6100€700
4420017€6500 – €6700€880
5467019€6950 – €7175€970
6483021€7575 – €8025€1070

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Met hulp van de zonnepanelencheck Cul-Des-Sarts tref jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Cul-Des-Sarts bedraagt 3320 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig zo’n 12 zonnepanelen van 290 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen toereikend, voor 1975 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2925 kWh zijn dat er 11, en voor 4000 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement verschilt niet veel. Bijna alle huizenbezitters prefereren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien vind je dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Welke vergunning moet ik hebben in Cul-Des-Sarts?

Tijdens de montage van panelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In de regel is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen niet op het dak worden gelegd als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-cul-des-sarts

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Cul-Des-Sarts vergelijken? Met behulp van het advies hieronder zoek je in een zeer korte periode een uitmuntende aanbieder in de regio. Het merendeel van de leveranciers bieden een kleine showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de offerteprijs. Houd ook rekening met voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Treft het een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project omschrijven

  Specificeer de karakteristieken van het huis. Het genre huis (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het dak zijn voor de monteur interessant. Maak tevens een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur verschaft dan namelijk goedzonnepanelen advies in Cul-Des-Sarts.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn gegevens als: uw voornaam + achternaam, het 06-nummer, en e-mailadres. Daardoor weten wij hoe we met jou in contact kunnen komen als er iets niet helemaal duidelijk is. Daarna zenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven met een goede naam in de buurt. Focus niet uitsluitend op de scherpste prijs, maar check ook op kleine lettertjes/certificaten (bijv. RoHS certificaat, CE-keurmerk, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Huur je een woning en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er zijn verscheidene aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld ondernemingen die een stukje dak vol met zonnepanelen willen leggen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kost zo’n €80,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De totale huursom blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Eigen geld is niet meer aan de orde.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Denk aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Cul-Des-Sarts op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Cul-Des-Sarts
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Cul-Des-Sarts een capaciteitstarief – ook wel het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningeigenaren waar sprake is van een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG is duidelijk: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €88,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!