Brûly-De-Pesche

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Brûly-De-Pesche? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en fiscaal aantrekkelijk. Door zonnepanelen op het dak wek je zelfstandig duurzame stroom op. Door o.a. het financieel interessante plaatje, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de zogenaamde terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? D.m.v. zonnepanelenvoordeel.be bekijk je samengestelde tips die helpen bij zonnepanelen kopen in Brûly-De-Pesche!

zonnepanelen installateur 5660
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieNamen
GemeenteCouvin
Postcode56600
Gasverbruik23.430 kWh
Stroomverbruik kWh3315 kWh
Gemiddelde energierekening€172,21

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Brûly-De-Pesche februari 2024

Een landelijke subsidiepot is er niet in België. Regelmatig hebben gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Op energiesparen.be doorzoek jij hoe het ervoor staat in de gemeente Couvin. Is er niets over te lezen? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Bovendien kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • In de gemeente Couvin is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Dankzij de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Brûly-De-Pesche
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy. Dit zijn interessante leningen waardoor consumenten extra goedkoop een speciaal type lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Voor zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4400), dan is het belastingvoordeel al gauw €545. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je terug op het net injecteren. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een soort vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit gaat er straks wel anders uit zien: de klassieke mechanische tellers worden vervangen voor slimme meters. In 2021 volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een vergoeding krijgt.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno februari 2024. Het rendement komt overeen met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aardbol, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al vele tienduizenden gezinnen hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen hangt af van het type/merk, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Brûly-De-Pesche schommelen tussen de €5400 en €6800, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set met 10 panelen draait uit op ongeveer 2980 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Eneco en/of Oxxio staat dit al gauw gelijk aan €745,00 (prijspeil februari 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Brûly-De-Pesche kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hierna bekijk je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119906€3600 – €4300€410
2309013€5300 – €5900€575
3334015€5925 – €6175€700
4388017€6550 – €6675€890
5433020€6975 – €7225€960
6490023€7475 – €7800€1100

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn woning geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het overeenstemt met een aantal regels: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Brûly-De-Pesche achterhaal je of het dak van uw woning kan. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Brûly-De-Pesche bedraagt 3315 kWh. Hiervoor heb je nodig pak ‘m beet 12 zonnepanelen van 285 wattpiek. Toelichting: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er minder nodig. Denk ook eens na over veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 800 kWh zijn 5 panelen geschikt, voor 2000 kWh gaan we uit van 8, voor 2925 kWh gaan we uit van 11, en voor 4000 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. Meer dan 50% van de investeerders kopen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evenzeer onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Heb ik een vergunning nodig in Brûly-De-Pesche?

Voor de installatie van PV-panelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Meestal is een vergunning noodzakelijk als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-bruly-de-pesche

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Brûly-De-Pesche vergelijken? Middels het advies hieronder vind jij in een zeer korte periode een professionele expert in jouw eigen buurt. Sommige leveranciers bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Let niet alleen op de prijs. Check ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke aanvraag? Gaat het om een huurhuis of koopwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Specificeer de aard van de woning. Het type dak (schuin en/of plat) en de oriëntatie van het dak zijn belangrijke onderdelen. Kies daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur geeft op die manier professioneel zonnepanelen advies in Brûly-De-Pesche.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het betreft naam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en e-mailadres. Daardoor weten wij ook hoe je te bereiken bent wanneer er aanvullende info nodig is. Vervolgens verstrekken zij de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van specialisten uit de omgeving. Kijk verder dan de goedkoopste prijzen, maar vraag ook om kleine lettertjes/certificaten (zoals bijv. ISO certificaat, VDE keurmerk, TÜV keurmerk, CE-keurmerk) en klantervaringen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Huur je een woning en heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Goed om te weten: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er bestaan allerlei bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere gymzalen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Huren kan al vanaf €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De totale huursom wordt niet geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is dan ook geen must.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Bijvoorbeeld met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Brûly-De-Pesche op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Brûly-De-Pesche
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Brûly-De-Pesche verplichte kost – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit geldt alleen voor mensen met terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG maakt dit wat duidelijker: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €87,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!