Mariembourg

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Mariembourg? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en fiscaal aantrekkelijk. D.m.v. het zonnepanelen-systeem wek je zelf schone energie op. Wegens de aantrekkelijke paneel prijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de zogenaamde terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Is het overal mogelijk? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Door de zonnepanelen-vergelijker ontdek je accurate toelichtingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Mariembourg!

zonnepanelen installateur 5660
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieNamen
GemeenteCouvin
Postcode56600
Gasverbruik23.480 kWh
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€172,98

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Mariembourg juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er jammer genoeg niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be lees je de spelregels in de gemeente Couvin. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Bovendien kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • Binnen de gemeente Couvin is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Mariembourg
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huishoudens met een lage rente een groene lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4450), dan is jouw winst al gauw €552. Houd rekening met 2 aandachtspunten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie krijg je een vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. Er is wel verandering op komst: de traditionele tellers worden ingewisseld voor slimme meters. De komende jaren komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al ruim tienduizenden gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen is gebaseerd op het type/merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper het wordt. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Mariembourg liggen tussen de €4500 en €6700 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en rendement
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen wekt op ongeveer 3030 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Budget Energie en Powerpeers staat dit al gauw gelijk aan €757,50 (prijs juli 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Mariembourg kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de volgende paragraaf doorzoek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119808€3400 – €4475€380
2282011€5075 – €5900€525
3343014€5950 – €6175€850
4402016€6325 – €6825€940
5456019€6900 – €7175€980
6504021€7475 – €8125€1040

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het in lijn is met een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Verder is een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Mariembourg lees jij of het dak van uw woning kan. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Mariembourg bedraagt 3340 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig rond de 11 zonnepanelen van 320 wattpiek. Aanbeveling: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen geschikt, voor 1900 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2800 kWh zijn dat er 12, en voor 3950 kWh gaat het om 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. De meeste bewoners bestellen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Mede bestaan er dunne-film panelen. Deze zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De prijs is erg gunstig, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Mariembourg?

Voor panelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Vaak is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-mariembourg

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Mariembourg vergelijken? Op basis van onderstaande tips zoek je vandaag nog een erkende monteur in je postcodegebied. Verschillende installateurs hebben de beschikking over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de installatiekosten. Wees scherp op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Praten we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Gaat het om een huurhuis of koopwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Opdrachtomschrijving

  Detailleer de karakteristieken van de woning. Het type dak (schuin + plat) en de oriëntatie van het dak zijn daarin van belang. Kies vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur biedt zo uitstekend zonnepanelen advies in Mariembourg.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn jouw voornaam en achternaam, tel. nr. en e-mailadres. Hierdoor weten we hoe wij u kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Bij de laatste stap verstrekken zij de offertes.

 5. Vergelijking van offertes

  In 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van vakmannen die goed staan aangeschreven. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste aanbieder, maar check ook de benodigde certificaten (bijvoorbeeld Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, TÜV keurmerk, VDE keurmerk) en klantervaringen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of is het gewoon te duur? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen diverse bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld bedrijven die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Beschikbaar vanaf €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huur van de panelen blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Veel spaargeld is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Denk aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Mariembourg op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Mariembourg
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Mariembourg een distributienettarief – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor mensen met de terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €86,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!