Pétigny

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Pétigny? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en fiscaal aantrekkelijk. Aan de hand van de investering in zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Door het financieel interessante plaatje, de speciale 6%-BTW regeling en de speciale terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is dit iets voor mijn woning? Wat is het rendement na 10 jaar? Met behulp van deze website vind je bruikbare tips die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Pétigny!

zonnepanelen installateur 5660
 • Lagere energierekening.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Inclusief terugdraaiende teller.

ProvincieNamen
GemeenteCouvin
Postcode56600
Gasverbruik23.500 kWh
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€173,29

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Pétigny juli 2024

Een landelijke subsidieregeling bestaat niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Op energiesparen.be vind jij de spelregels in de gemeente Couvin. Is er niets over te lezen? Mail of bel dan even jouw gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit levert al snel honderden euro’s op. Voorts kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • In de gemeente Couvin bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Pétigny
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Dit zijn speciale leningen waardoor consumenten met een interessante rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4470), dan is jouw winst al gauw €554. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het moet om een privéwoning gaan en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je terug op het net injecteren. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een gepaste vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In die situatie ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Er is wel verandering op komst: deze klassieke mechanische meters gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 6 procent rente. Niet alleen gunstig voor onze planeet, echter ook op financieel vlak. Al honderdduizenden woningeigenaren hebben panelen laten installeren.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe rendabeler jouw investering. Dit komt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De huidige kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Pétigny schommelen tussen de €4800 en €5900, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Verwachte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen genereert pak ‘m beet 3050 kWh stroom. Bij een maatschappij als Energiedirect en/of Qurrent betaal je hiervoor wel €762,50 (prijs juli 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Pétigny kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het volgende overzicht ontdek jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118408€3525 – €4200€420
2310013€5000 – €5875€675
3329016€5900 – €6100€725
4394018€6525 – €6825€930
5443019€7100 – €7225€1030
6489021€7475 – €7825€1050

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal voorwaarden: genoeg ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak. Overigens is een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Mede door de zonnepanelencheck Pétigny vind jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Pétigny bedraagt 3350 kWh. Dit staat voor ongeveer 10 pv-panelen van 300 wattpiek. Let op: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er minder nodig. Let ook op de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 panelen genoeg, voor 1825 kWh zijn dat er circa 7, voor 3000 kWh gaat het om 11, en voor 3850 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. Bijna alle consumenten geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er is ook een all-black variant. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer onderscheiden we dunne-film panelen. Dit type PV-panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De investering is laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Welke vergunning moet ik hebben in Pétigny?

Voor PV-panelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Helaas is dat anders bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaliter is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-petigny

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Pétigny vergelijken? Op basis van onderstaande tips kies jij in een zeer korte periode een professionele monteur in jouw streek. De meeste leveranciers hebben een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk niet alleen naar de prijzen. Houd ook rekening met relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zo ontvang je enkel offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke vraag? Spreken we over een woning in privé-bezit? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project omschrijven

  Specificeer duidelijk het huis. Het soort dak (plat of schuin) en de focus-richting van het huis zijn goede voorbeelden. Maak tevens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De installateur voorziet jou dan van betrouwbaar zonnepanelen advies in Pétigny.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Denk dan aan: jouw voornaam en achternaam, een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Hierdoor is het helder hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Nadien zenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In een week volgen er offertes van installateurs die werkzaam zijn in de buurt. Pas op voor alleen de laagste offerte, maar check ook op relevante keurmerken (voorbeelden zijn RoHS certificaat, CE-keurmerk, IEC keurmerk, Recyclage) en verhalen van andere klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Woon je in een huurhuis, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er ontwikkelen verscheidene mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name scholen die hun dak willen volleggen met zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Beschikbaar vanaf €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De totale huursom wordt niet geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een eigen spaarpot is is geen voorwaarde.
 • Of denk aan een meer collectief project. Bijvoorbeeld met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Pétigny op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Pétigny
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Pétigny een bijdrage – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG is duidelijk: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten fluctueren tussen de €89,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!