Pesche

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Pesche? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en je kunt er geld mee verdienen. Op basis van het zonnepanelen-systeem wek je zelfstandig duurzame stroom op. Omwille van gunstigere prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de zogenaamde terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Aan de hand van deze website vind jij accurate tips met betrekking tot zonnepanelen kopen in Pesche!

zonnepanelen installateur 5660
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Inclusief terugdraaiende teller.

ProvincieNamen
GemeenteCouvin
Postcode56600
Gasverbruik23.490 kWh
Stroomverbruik kWh3345 kWh
Gemiddelde energierekening€173,14

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Pesche februari 2024

Een universele subsidieregeling is niet aan de orde in België. Soms zijn er binnen gemeenten interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Door gebruik te maken van energiesparen.be lees jij de spelregels in de gemeente Couvin. Kom je er niet uit? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Tevens kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • Binnen de gemeente Couvin zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Pesche
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huizeneigenaren verrassend voordelig een lening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4460), dan bedraagt het voordeel al snel €553. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het is een woning die 100% particulier is en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je weer terug injecteren aan het net. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een redelijke vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Op dat moment ontvang je geen extra terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno februari 2024. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Niet alleen goed voor het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Al honderdduizenden consumenten kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen is gebaseerd op de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten (februari 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Pesche zitten vaak tussen de €4400 en €6500, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen in wekt op pakweg 3040 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Eneco of Pure Energie staat dit al gauw gelijk aan €760,00 (tarieven februari 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Pesche kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hierna vind je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120907€3425 – €4500€400
2292012€5200 – €5750€625
3332016€6000 – €6150€700
4399016€6300 – €6600€930
5455020€6950 – €7150€990
6498021€7500 – €8100€1060

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het strookt met een aantal zaken: genoeg ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak met een goede constructie. Mede is ligging onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Door o.a. de zonnepanelencheck Pesche check je of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Pesche bedraagt 3345 kWh. Hiervoor heb je nodig omstreeks 12 panelen van 325 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van verbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 zonnepanelen genoeg, voor 2000 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2800 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3800 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. Veel woningbezitters geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Overigens vind je dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De investering is laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Hoe zit het met een vergunning in Pesche?

Puur voor zonnepanelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaliter is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-pesche

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Pesche vergelijken? Dankzij het onderstaande stappenplan zoek jij in enkele stappen een erkende vakman in de buurt. Tal van bedrijven hebben een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de aanschafprijzen. Bekijk ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke vraag? Is het een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat zijn je wensen?

  Verduidelijk het soort woning. Het type huis (schuin en/of plat) en de ligging van het huis zijn goede voorbeelden. Kies daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De specialist geeft dan geschikt zonnepanelen advies in Pesche.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het gaat hier om je voor- en achternaam, telefoonnummer en het emailadres. Op die manier weten wij hoe we contact kunnen leggen als er meer info benodigd is. Daarna krijgt u natuurlijk de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Na uiterlijk een week ontvangt u een of meerdere offertes van adviseurs uit de regio. Er is meer dan alleen de scherpste prijs, maar bekijk ook de benodigde certificaten (denk aan Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen vele duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan ondernemingen die grond of een dak willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Dit kan al vanaf €80,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huurprijs wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een hoge instapprijs is is geen must.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Bijvoorbeeld met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Pesche op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Pesche
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Pesche een vergoeding – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor Belgen met terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG is duidelijk: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomZij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €90,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!