Eghezée

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Eghezée? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en leveren ook nog eens euro’s op. Via het zonnepanelen-systeem is het mogelijk eigen energie te genereren. Wegens dalende kosten, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de speciale terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Door gebruik te maken van de zonnepanelen-vergelijker check jij omvangrijke toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Eghezée!

zonnepanelen installateur 5310
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieNamen
GemeenteEghezée
Postcode53100
Gasverbruik20.230 kWh
Stroomverbruik kWh3315 kWh
Gemiddelde energierekening€158,88

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Eghezée juni 2024

Een landelijke subsidiepot is er niet meer in België. Een aantal gemeenten hanteren wel regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Door gebruik te maken van energiesparen.be vind je hoe het ervoor staat in de gemeente Eghezée. Kan je hier niets over vinden? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Ook kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • In de gemeente Eghezée zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Eghezée
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening. Deze groene leningen waardoor gezinnen heel voordelig een lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4700), dan profiteer je al van een korting van zo’n €583. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het moet om een privéwoning gaan en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie krijg je een soort vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie heb je geen recht op een terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: deze traditionele energiemeters moeten plaats gaan maken voor slimme meters. De komende jaren komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement komt overeen met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al tienduizenden consumenten wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen hangt af van de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten (juni 2024) van een aanbieding met 10 panelen in Eghezée fluctueren tussen de €5300 en €6300, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Verwachte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen mondt uit in grofweg 2930 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Essent en/of NLE betaal je daarvoor ongeveer €732,50 (vergoeding juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Eghezée bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de tabel tref jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118507€3700 – €4200€390
2289011€5300 – €5750€675
3345015€6025 – €6200€750
4395018€6400 – €6725€940
5467020€6975 – €7250€1020
6487023€7425 – €7800€1060

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het voldoet aan een aantal zaken: voldoende ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Evengoed is een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Door de zonnepanelencheck Eghezée lees jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Eghezée bedraagt 3315 kWh. Je hebt dus nodig ongeveer 10 pv-panelen van 285 wattpiek. Advies: dit zijn doorsnee statistieken. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 900 kWh zijn 4 pv-panelen geschikt, voor 1975 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2975 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3975 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de huizenbezitters kopen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Bovendien onderscheiden we dunne-film panelen. Deze panelen zijn zeer flexibel. De kosten liggen relatief laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Welke vergunning moet ik hebben in Eghezée?

Voor de installatie van PV-panelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Dikwijls is het vereist een vergunning aanvraag te doen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-eghezee

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Eghezée vergelijken? Aan de hand van onze stappenplan zoek jij moeiteloos een professionele installateur in de regio. Een aantal specialisten hebben een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Let niet alleen op de kosten. Vraag ook om relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Treft het een huurwoning of koophuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Detailleer het soort huis. Het soort huis (plat + schuin) en de geografische ligging van het dak zijn hierin van enorm belang. Maak ook een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De vakman voorziet jou dan van aantrekkelijk zonnepanelen advies in Eghezée.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het betreft je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en e-mailadres. Zo weten wij op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Nadien krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Offertes vergelijken

  In 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van deskundigen die goed staan aangeschreven. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste prijzen, maar kijk goed naar kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan RoHS certificaat, ISO certificaat, CE-keurmerk, Recyclage) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We zien vele bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan scholen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Huren kan al vanaf €65,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huursom blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Veel spaargeld is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Zoals met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Eghezée op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Eghezée
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Eghezée aanvullend capaciteitstarief – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor Vlamingen met een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG is duidelijk: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomHet gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €89,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente