Upigny

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Upigny? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en besparen je geld. Middels zonnepanelen op het dak wek je je eigen zonne-energie op. Vanwege dalende prijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de zogenaamde terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan dat ook voor mijn huis? Hoe zit het met kosten en het rendement? Met behulp van onze vergelijker check je praktische gegevens die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Upigny!

zonnepanelen installateur 5310
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieNamen
GemeenteEghezée
Postcode53100
Gasverbruik21.270 kWh
Stroomverbruik kWh3435 kWh
Gemiddelde energierekening€165,91

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Upigny maart 2024

Een landelijke subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. Regelmatig hebben gemeenten regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Door te surfen naar energiesparen.be lees jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Eghezée. Kan je hier niets over vinden? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Tevens kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Eghezée zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Middels de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Upigny
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening. Dit zijn interessante leningen waarmee woningeigenaren heel voordelig een afbetalingsregeling kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
De Belgische overheid biedt een regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Val jij in deze categorie? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4490), dan pak je al snel €557. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je terug op het net injecteren. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een gepaste vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Dan krijg je nog geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: deze klassieke mechanische meters worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al vele tienduizenden huizen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te betaalbaarder het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Upigny komen doorgaans uit tussen de €5200 en €5900, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen genereert plusminus 2870 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Budget Energie of Vandebron betaal je hiervoor wel €717,50 (tarieven maart 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Upigny kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel doorzoek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119508€3475 – €4250€400
2296013€5175 – €5650€650
3334015€6025 – €6200€800
4401016€6500 – €6625€940
5463019€6925 – €7125€1010
6518022€7625 – €8075€1100

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal zaken: plek beschikbaar op het dak, met de richting tussen oost / west (het liefst focus op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Bovendien is een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Vanwege de zonnepanelencheck Upigny check jij of je dak geschikt is voor montage. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Upigny bedraagt 3435 kWh. Dat staat gelijk aan plusminus 11 zonnepanelen van 300 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar de toekomstige situatie. Voor 900 kWh zijn 4 panelen afdoende, voor 1800 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 3000 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3875 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. De meeste consumenten kopen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Verder zijn er dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De investering is laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Upigny?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In algemene zin is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-upigny

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Upigny vergelijken? Met behulp van het advies hieronder vergelijk jij binnen enkele minuten een uitstekende expert in de regio. Het merendeel van de monteurs hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de tarieven. Wees scherp op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je ontvangt alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Treft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Betreft het een huurwoning of koophuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project omschrijven

  Omschrijf zo concreet mogelijk het huis. Het soort huis (schuin & plat) en de focus-richting van het huis zijn goede voorbeelden. Kies daarna een globale planning voor de installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De expert geeft dan goedzonnepanelen advies in Upigny.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Wat we willen weten zijn achternaam, voornaam, tel. nr. en e-mailadres. Op basis daarvan komen wij erachter hoe we met jou in contact kunnen komen indien er onduidelijkheden zijn. Daarna verstrekken zij de offerte op maat.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van experts die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de scherpste aanbieder, maar bekijk ook voorwaarden/keurmerken (denk aan ISO certificaat, VDE keurmerk, IEC keurmerk, CE-keurmerk) en verhalen van andere klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan meerdere interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld scholen die hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Huren kan al vanaf €80,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom wordt niet geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Voldoende eigen geld is is geen must.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Je kunt denken aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Upigny op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Upigny
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Upigny een vergoeding – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit geldt alleen voor woningeigenaren met de terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten fluctueren tussen de €87,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!