Branchon

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Branchon? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en financieel interessant. Gebruikmakend van zonnepanelen bij je huis wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Door o.a. de lagere prijs van de panelen, de speciale 6%-BTW regeling en de interessante terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Via onze website lees jij handige details aangaande zonnepanelen kopen in Branchon!

zonnepanelen installateur 5310
 • Minder betalen voor stroom.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieNamen
GemeenteEghezée
Postcode53100
Gasverbruik21.170 kWh
Stroomverbruik kWh3385 kWh
Gemiddelde energierekening€164,37

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Branchon juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is niet beschikbaar in België. Verscheidene gemeenten werken met interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) tref jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Eghezée. Is de informatie niet te vinden? Neem dan contact op met jouw gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Tevens kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • In de gemeente Eghezée kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Via de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Branchon
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening. Deze groene leningen waardoor consumenten heel voordelig een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4390), dan is het voordeel al snel €544. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Hiervoor krijg je een soort vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Dan ontvang je geen extra terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze planeet, maar ook op een lagere energierekening. Al vele tienduizenden gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt bepaald door het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te goedkoper het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Branchon variëren tussen de €5100 en €6500 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set bestaande uit 10 pv-panelen wekt op plusminus 2770 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Engie en/of Powerpeers betaal je daarvoor ongeveer €692,50 (tarief juli 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Branchon kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hieronder lees je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118206€3550 – €4325€440
2281011€5275 – €5675€525
3332016€6100 – €6025€750
4400016€6325 – €6725€890
5462019€7075 – €7275€980
6502023€7525 – €8050€1080

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het schikt naar een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Wegens de zonnepanelencheck Branchon lees jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Branchon bedraagt 3385 kWh. Hiervoor heb je nodig ongeveer 10 pv-panelen van 325 wattpiek. Belangrijk: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Denk ook eens na over veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 950 kWh zijn 5 zonnepanelen voldoende, voor 1850 kWh zijn dat er 7, voor 2800 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3800 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. Veel klanten installeren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Bovendien onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. De prijs ligt lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Moet ik een vergunning aanvragen in Branchon?

Voor de installatie van panelen op het huis is geen vergunning nodig. Helaas is dat anders bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Vaak is een vergunning noodzakelijk als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-branchon

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Branchon vergelijken? D.m.v. de adviezen van onze specialisten vind jij in een zeer korte periode een uitstekende leverancier in je postcodegebied. De meeste aanbieders hebben zelfs een speciale showroom waar je de panelen kunt bekijken. Let niet alleen op de prijs. Vraag ook om certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere aanvraag? Betreft het een woning in privé-bezit? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project beschrijven

  Omschrijf de karakteristieken van het huis. Het soort huis (plat + schuin) en de oriëntatie van het dak zijn goede voorbeelden. Kies tevens een ideale leverdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De vakman biedt zo goedzonnepanelen advies in Branchon.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het gaat hier om voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Hierdoor is het helder hoe wij u kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Daarna versturen ze de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijking van offertes

  In 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van deskundigen die werkzaam zijn in de buurt. Kijk verder dan de goedkoopste aanbieder, maar houd ook rekening met relevante keurmerken (je kunt denken aan Recyclage, IEC keurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, is het dak te klein voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan meerdere prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan gymzalen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Dit kost om en nabij de €55,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huursom van de pv-panelen blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een hoge instapprijs is is geen voorwaarde.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Branchon op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Branchon
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Branchon een vergoeding aan de distributienetbeheerder – misschien ook bekend als prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningeigenaren waar sprake is van een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG is duidelijk: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €90,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!