Profondeville

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Profondeville? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en heb je razendsnel terugverdiend. Geholpen door innovatieve zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Omwille van de dalende verkoopprijzen, de 6% BTW regeling en de welbekende terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is dit iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Met deze pagina bekijk je toepasbare informatie over zonnepanelen kopen in Profondeville!

zonnepanelen installateur 5170
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieNamen
GemeenteProfondeville
Postcode51700
Gasverbruik20.200 kWh
Stroomverbruik kWh3300 kWh
Gemiddelde energierekening€158,42

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Profondeville juli 2024

Een universele subsidieregeling is niet beschikbaar in België. Wel bestaan er gemeenten met regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Door gebruik te maken van energiesparen.be doorzoek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Profondeville. Kom je er niet uit? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • Binnen de gemeente Profondeville zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Dankzij de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Profondeville
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee woningeigenaren tegen een aantrekkelijke rente een speciale lening kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Voor het installeren van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4670), dan is het voordeel al snel €579. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het moet om een privéwoning gaan en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je terug op het net injecteren. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Dan krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De kans is groot dat dit gaat veranderen: de ouderwetse tellers worden vervangen voor slimme meters. In 2021 volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een vergoeding krijgt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is in lijn met een 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor de aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al vele tienduizenden gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen hangt af van het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Profondeville komen doorgaans uit tussen de €4200 en €5600, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in genereert grofweg 2900 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Eneco en/of Powerpeers betaal je daarvoor ongeveer €725,00 (prijspeil juli 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Profondeville bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hieronder ontdek je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120406€3525 – €4400€410
2303013€5300 – €5650€600
3358016€6050 – €6025€775
4386016€6350 – €6725€950
5456020€7050 – €7150€1020
6489023€7475 – €8100€1060

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het strookt met een aantal regels: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat de panelen kan dragen. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Wegens de zonnepanelencheck Profondeville lees jij of je dak geschikt is voor montage. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Profondeville is 3300 kWh. Dit staat voor pak ‘m beet 11 panelen van 315 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Houd ook rekening met veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 800 kWh zijn 5 zonnepanelen geschikt, voor 1850 kWh zijn dat er circa 8, voor 3000 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3825 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. Meer dan 50% van de huizenbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Overigens vinden we dunne-film zonnepanelen. Deze panelen zijn zeer flexibel. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Profondeville?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Gewoonlijk moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-profondeville

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Profondeville vergelijken? Met onze stappenplan zoek je in korte tijd een erkende expert in jouw eigen buurt. Tal van leveranciers beschikken over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de aanschafprijzen. Vraag ook om vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zo ontvang je enkel offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Betreft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Praten we over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Beschrijf de karakteristieken van de woning. De woning-categorie (plat en/of schuin) en de ligging van het huis zijn relevant. Selecteer ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist geeft dan toepasbaar zonnepanelen advies in Profondeville.

 4. Voorkeur voor contact

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. We vragen om jouw naam (+ achternaam), een (vast) telefoonnummer en e-mailadres. Zo komen wij erachter hoe wij u kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Als laatste ontvang je de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes vergelijken

  Na 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar kijk goed naar certificering (bijv. ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk) en referenties. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of is het gewoon te duur? Er zijn goede alternatieven: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen diverse duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld gebouwendie hun dak/grond willen vrijgeven voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Dit kost zo’n €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huursom van de pv-panelen wordt niet geïndexeerd.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Voldoende eigen geld is is geen voorwaarde.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Onder andere met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Profondeville op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Profondeville
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Profondeville een bijdrage – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit geldt alleen voor mensen met terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG is duidelijk: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €85,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente