Sombreffe

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Sombreffe? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en goed voor de portemonnee. Door de investering in zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Mede door de lagere prijs van de panelen, de royale 6%-BTW constructie, en de interessante terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan dit ook op ons dak? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door middel van de zonnepanelen-vergelijker ontdek je waardevolle toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Sombreffe!

zonnepanelen installateur 5140
 • Lagere energierekening.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieNamen
GemeenteSombreffe
Postcode51400
Gasverbruik20.180 kWh
Stroomverbruik kWh3590 kWh
Gemiddelde energierekening€164,86

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Sombreffe juni 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet aan de orde in België. In sommige gemeenten zijn er aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) ontdek je de spelregels in de gemeente Sombreffe. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met jouw gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit scheelt je zo €700,00 of nog meer. Ook kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • In de gemeente Sombreffe is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Door de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Sombreffe
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huishoudens heel voordelig een speciale lening kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4650), dan loopt het voordeel al gauw op tot €576. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het is een woning die 100% particulier is en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je weer terug injecteren aan het net. Ter compensatie ontvang je een vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dat geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: de ouderwetse tellers worden ingeruild voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement kan je vergelijken met een 6 procent spaarrente. Niet alleen goed voor onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al honderdduizenden consumenten hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt bepaald door het type zonnecel, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te goedkoper je uit bent. Dit komt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Sombreffe liggen tussen de €4900 en €6200, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een pakket met 10 panelen staat voor pakweg 2880 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Eneco en/of Nuon betaal je daarvoor ongeveer €720,00 (prijspeil juni 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Sombreffe kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de volgende paragraaf lees je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117507€3450 – €4200€420
2280011€5275 – €5700€550
3324014€6000 – €6025€775
4407016€6325 – €6850€920
5468020€6950 – €7275€970
6497021€7700 – €7875€1070

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het strookt met een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Door o.a. de zonnepanelencheck Sombreffe lees jij of uw dak in aanmerking komt. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sombreffe is 3590 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig ongeveer 10 panelen van 300 wattpiek. Let op: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar de toekomstige situatie. Voor 900 kWh zijn 5 panelen passend, voor 1825 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2850 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3800 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. De doorsnee klanten geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Overigens kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De kosten zijn lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning verplicht in Sombreffe?

Voor PV-panelen op het huis is een vergunning overbodig. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Dikwijls is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-sombreffe

Installateur zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Sombreffe vergelijken? Geholpen door het onderstaande stappenplan tref jij binnen enkele minuten een betrouwbare vakspecialist in de buurt. Sommige leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de prijzen. Let ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Gaat het om een zakelijke of particuliere aanvraag? Praten we over een woning in privé-bezit? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Specificeer de aard van het huis. Het genre woning (schuin en/of plat) en de ligging van de woning zijn voor de monteur interessant. Selecteer tevens een installatiedatum die uitkomt. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige geeft dan geschikt zonnepanelen advies in Sombreffe.

 4. Voorkeur voor contact

  Vul de overige contactgegevens in. Het gaat hier om achternaam, voornaam, het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Daardoor is het duidelijk hoe je te bereiken bent als er meer info benodigd is. Als laatste verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen een week volgen er offertes van experts uit de omgeving. Kijk verder dan de laagste prijs, maar houd ook rekening met de benodigde certificaten (denk aan Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, VDE keurmerk, Recyclage) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of heb je geen financiële ruimte? Goed om te weten: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan allerlei bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor stadions die grond of een dak vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, De tarieven beginnen bij €55,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huursom van de pv-panelen blijft de hele periode hetzelfde.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Sombreffe op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Sombreffe
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Sombreffe een distributienettarief – of zogenaamde prosumententarief -voldoen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor Vlamingen die beschikken over een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG omschrijft dit als volgt: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €95,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente