Boneffe

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Boneffe? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en fiscaal aantrekkelijk. Gebruikmakend van krachtige zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Omwille van de dalende inkoopprijs, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoe zit het met kosten en het rendement? Aan de hand van zonnepanelenvoordeel.be doorzoek je praktische tips die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Boneffe!

zonnepanelen installateur 5310
 • Lagere energierekening.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Combineren met goede omvormer.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieNamen
GemeenteEghezée
Postcode53100
Gasverbruik21.160 kWh
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€164,22

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Boneffe juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er jammer genoeg niet in België. In sommige gemeenten zijn er regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be doorzoek jij wat de regels zijn in de gemeente Eghezée. Geen resultaten? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit scheelt je zo €800,00. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Eghezée kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Dankzij de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Boneffe
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening. Dit zijn speciale leningen waardoor huishoudens verrassend voordelig een groene lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Voor het installeren van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4380), dan loopt het voordeel al gauw op tot €543. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terug op het net injecteren. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de “ouderwetse” tellers worden ingeruild voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement kan je vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al vele tienduizenden huishoudens hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe lager de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De verwachte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Boneffe zitten vaak tussen de €4500 en €5600 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen in genereert pakweg 2760 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Essent en/of NLE betaal je hiervoor wel €690,00 (vergoeding juli 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Boneffe is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel ontdek jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118907€3550 – €4200€400
2278013€5175 – €5700€675
3345016€5975 – €6050€850
4393017€6475 – €6675€890
5455019€7100 – €7300€1010
6501022€7625 – €7825€1110

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn woning geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak met een goede constructie. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Door o.a. de zonnepanelencheck Boneffe zie je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Boneffe bedraagt 3380 kWh. Dat staat gelijk aan pakweg 10 zonnepanelen van 285 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen zijn er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 panelen voldoende, voor 1800 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2975 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3850 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de mensen prefereren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Ook vind je dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De aanschafkosten liggen lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Heb ik een vergunning nodig in Boneffe?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op uw dak geldt er geen vergunningplicht. Uitzonderingen zijn panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In algemene zin is het verkrijgen van een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-boneffe

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Boneffe vergelijken? Aan de hand van de uitleg die hierna komt heb jij binnen enkele minuten een uitmuntende specialist in je woonplaats. Een aantal monteurs bieden een kleine showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot de aanschafprijzen. Houd ook rekening met eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Treft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Treft het een particuliere woning of huurwoning? Wat is de stroomvraag? Probeer in detail te treden.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Specificeer het type woning. Het genre huis (plat + schuin) en de oriëntatie van het dak zijn relevant. Kies ook een dag en tijdstip voor installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. Het installatiebedrijf levert jou dan ook toepasbaar zonnepanelen advies in Boneffe.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. We vragen om naam, telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Zo komen wij erachter hoe we met jou in contact kunnen komen voor eventuele vragen. Bij de laatste stap verstrekken zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 5 dagen volgen er offertes van installateurs uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de voordeligste tarieven, maar kijk goed naar kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Goed om te weten: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We onderscheiden diverse aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld organisaties die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Huren kan al vanaf €65,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huursom van de pv-panelen wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Eigen geld is niet meer noodzakelijk.
 • Of denk aan een meer collectief project. Zoals met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Boneffe op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Boneffe
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Boneffe een aanvullend distributienettarief – beter bekend als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningen met pv-panelen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €90,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!