Longchamps

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Longchamps? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en winstgevend. Op basis van een zonnepanelen-installatie wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Dankzij dalende kosten, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de speciale terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Aan de hand van zonnepanelenvoordeel.be vind jij veelzijdige details die helpen bij zonnepanelen kopen in Longchamps!

zonnepanelen installateur 5310
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Goed voor het milieu.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieNamen
GemeenteEghezée
Postcode53100
Gasverbruik21.220 kWh
Stroomverbruik kWh3410 kWh
Gemiddelde energierekening€165,14

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Longchamps juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is niet aan de orde in België. Wel bestaan er gemeenten met energiepremies of speciale groene leningen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be doorzoek jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Eghezée. Is dit voor jou onduidelijk? Bel of mail dan met jouw gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • Binnen de gemeente Eghezée is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Dankzij de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Longchamps
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet. Deze groene leningen waarmee huizeneigenaren met een lage rente een krediet kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Val jij in deze categorie? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4440), dan profiteer je al van een korting van zo’n €550. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het is een woning die 100% particulier is en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt wordt teruggeleverd aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een passende vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In dat geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: de traditionele tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 5 procent rente. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al vele tienduizenden woningen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Longchamps komen doorgaans uit tussen de €4300 en €6000 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen genereert pakweg 2820 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Essent en/of Qurrent betaal je al snel €705,00 (onkosten juli 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Longchamps kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het volgende overzicht doorzoek jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119208€3700 – €4300€410
2298012€5300 – €5625€675
3356014€5975 – €6125€750
4397016€6450 – €6625€890
5457020€7100 – €7125€980
6505021€7425 – €8050€1090

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal voorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Door o.a. de zonnepanelencheck Longchamps achterhaal jij de geschiktheid van je dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Longchamps bedraagt 3410 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 11 panelen van 285 wattpiek. Disclaimer: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 pv-panelen toereikend, voor 1950 kWh zijn dat er circa 7, voor 2900 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3800 kWh zijn dat 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. Meer dan de helft van de woningbezitters kiezen voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Mede onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De aanschafkosten liggen lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning noodzakelijk in Longchamps?

Voor het laten leggen van panelen op een woning is een vergunning overbodig. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-longchamps

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Longchamps vergelijken? Geholpen door de uitleg die hierna komt tref je binnen enkele minuten een deskundige vakspecialist in jouw eigen buurt. Sommige bedrijven hebben zelfs een speciale showroom waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de prijs. Check ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Beschrijf expliciet jouw woning. De dak-categorie (schuin & plat) en de geografische ligging van het huis zijn daarin van belang. Selecteer vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist geeft jou dan toepasbaar zonnepanelen advies in Longchamps.

 4. Vul contactgegevens in

  Vergeet niet jouw contactgegevens. We vragen om voorletter + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het mailadres. Zo komen wij erachter hoe we contact kunnen opnemen voor eventuele vragen. Als laatste ontvangt u ook de offerte op maat.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 3-4 dagen volgen er offertes van deskundigen uit uw regio. Pas op voor alleen de aanbieder met de laagste prijs, maar kijk goed naar certificering (zoals bijv. TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk) en verhalen van andere klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! We onderscheiden nogal wat bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn bedrijven die hun dak/grond willen vrijgeven voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kost om en nabij de €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huurprijs blijft de hele periode hetzelfde.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een hoge instapprijs is is geen voorwaarde.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Longchamps op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Longchamps
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Longchamps een netvergoeding – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit geldt alleen voor Vlamingen met een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG omschrijft dit als volgt: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €87,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!