Aische-En-Refail

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Aische-En-Refail? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en leveren ook nog eens euro’s op. Door de nieuwste zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Als gevolg van dalende kosten, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de interessante terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het iets voor mijn woning? Hoe zit het met kosten en het rendement? Met behulp van de zonnepanelen-vergelijker doorzoek je samengestelde informatie die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Aische-En-Refail!

zonnepanelen installateur 5310
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Verantwoorde investering.
 • Los van de energieleverancier.
 • Inclusief terugdraaiende teller.

ProvincieNamen
GemeenteEghezée
Postcode53100
Gasverbruik21.140 kWh
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€163,91

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Aische-En-Refail juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is er helaas niet in België. In verschillende gemeenten zien we aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Via de website energiesparen.be bekijk jij wat de regels zijn in de gemeente Eghezée. Is de informatie niet te vinden? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Eghezée kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Met de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Aische-En-Refail
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor gezinnen erg goedkoop een afbetalingsregeling kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
De Belgische overheid biedt een regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4360), dan is het voordeel al snel €540. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het moet om een privéwoning gaan en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert injecteer je terug op het energienet. Ter compensatie krijg je een soort vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dit geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: deze traditionele energiemeters gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er een nieuwe compensatieregel waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aardbol, maar ook voor de portemonnee! Al vele tienduizenden woningen wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen komt tot stand door het soort en merk, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe rendabeler jouw investering. Dit komt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geschatte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Aische-En-Refail fluctueren tussen de €5100 en €5500 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Geschatte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen resulteert in plusminus 2740 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Essent en/of Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €685,00 (onkosten juli 2024). Via goedkope zonnepanelen in Aische-En-Refail kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder ontdek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118707€3650 – €4375€440
2272012€5175 – €5825€600
3322015€6025 – €6225€875
4412016€6475 – €6675€910
5451019€6925 – €7250€1020
6488023€7500 – €7950€1110

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Ook is een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Wegens de zonnepanelencheck Aische-En-Refail check jij of uw dak in aanmerking komt. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Aische-En-Refail bedraagt 3370 kWh. Hiervoor heb je nodig plusminus 10 panelen van 325 wattpiek. Disclaimer: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Houd ook rekening met veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 975 kWh zijn 4 pv-panelen geschikt, voor 2000 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2975 kWh gaat het om 12, en voor 3875 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. Bijna alle woningbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Bovendien onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De prijs ligt lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Aische-En-Refail?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Dit geldt niet voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Meestal is een vergunning noodzakelijk als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-aische-en-refail

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Aische-En-Refail vergelijken? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs vergelijk je binnen enkele minuten een erkende monteur in de buurt. Het merendeel van de specialisten bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Let niet alleen op de verkoopprijs. Check ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Spreken we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het een woning in privé-bezit? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Schets duidelijk de woning. Het genre woning (plat + schuin) en de focus-richting van de woning zijn daarin van belang. Maak ook een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De deskundige geeft op die manier relevant zonnepanelen advies in Aische-En-Refail.

 4. Verstrek de contactgegevens

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Van belang zijn jouw naam (+ achternaam), telefoonnummer en e-mailadres. Vandaar komen wij erachter hoe je te bereiken bent als er meer info benodigd is. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de proposities (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  In 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs uit uw regio. Let niet alleen op de laagste offerte, maar let ook op certificaten en keurmerken (bijv. RoHS certificaat, Recyclage, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en vraag naar recente projecten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Is zonnepanelen huren interessant?

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We onderscheiden allerlei duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld gebouwendie hun dak/grond willen volleggen met zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kost zo’n €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huurprijs blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een hoge instapprijs is niet meer aan de orde.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Onder andere met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Aische-En-Refail op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Aische-En-Refail
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Aische-En-Refail aanvullend capaciteitstarief – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor consumenten met de terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG vertelt hierover het volgende: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Werk jij met een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €95,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!