La Bruyère

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in La Bruyère? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en een goede investering. Via zonnepanelen bij je huis wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Door de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de zogenaamde terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Dankzij onze tool doorzoek je waardevolle adviezen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in La Bruyère!

zonnepanelen installateur 5080
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Goed voor het milieu.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieNamen
GemeenteLa Bruyère
Postcode50800
Gasverbruik20.170 kWh
Stroomverbruik kWh3585 kWh
Gemiddelde energierekening€164,70

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in La Bruyère mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er niet meer in België. Soms zijn er binnen gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Door te surfen naar energiesparen.be vind je wat er precies mogelijk is in de gemeente La Bruyère. Is de informatie niet te vinden? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit scheelt je zo €900,00. Daarbij kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • In de gemeente La Bruyère kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis La Bruyère
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor gezinnen zonder hoge lasten een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
De overheid biedt een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om hun woning energiezuiniger te maken. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4640), dan is jouw winst al gauw €575. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het is een woning die 100% particulier is en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden overgenomen door de energieleverancier. Daarvoor ontvang jeeen gepaste vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Dan ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. Dit gaat wel veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is vergelijkbaar met een 5 procent spaarrente. Niet alleen goed voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al honderdduizenden huizen zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten (mei 2024) van een pakket-aanbieding met 10 panelen in La Bruyère liggen tussen om en nabij de €4200 en €6400 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een pakket met 10 panelen wekt op plusminus 2870 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Delta en/of Powerpeers betaal je voor dit stukje stroom wel €717,50 (onkosten mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in La Bruyère kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het volgende overzicht vind je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118207€3525 – €4325€380
2298012€5100 – €5800€650
3339014€6050 – €6200€750
4402018€6550 – €6775€940
5442019€7100 – €7200€960
6505022€7400 – €7925€1080

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het voldoet aan een aantal zaken: genoeg ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Gezien de zonnepanelencheck La Bruyère bekijk jij de geschiktheid van je dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in La Bruyère bedraagt 3585 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 12 pv-panelen van 320 wattpiek. Concreet: dit is slechts een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Maak ook een inschatting van veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 975 kWh zijn 4 – 5 panelen genoeg, voor 2000 kWh zijn dat er 7, voor 3000 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3875 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. De doorsnee investeerders maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Verder bestaan er dunne-film panelen. Dit type PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De kosten zijn lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in La Bruyère?

Voor het leggen van panelen op uw dak geldt er geen vergunningplicht. Er gelden alternatieve voorwaarden voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Gewoonlijk is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-la-bruyere

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in La Bruyère vergelijken? Door gebruik te maken van onze stappenplan heb jij in korte tijd een uitmuntende vakspecialist in je woonplaats. Verscheidene leveranciers bieden een kleine showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk niet alleen naar de prijs. Vraag ook om vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Treft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Hebben we het over een aangekochte woning of huur je? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Detailleer de karakteristieken van het huis. Het soort huis (plat & schuin) en de geografische ligging van het huis zijn relevant. Kies tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist verschaft dan namelijk aantrekkelijk zonnepanelen advies in La Bruyère.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Van belang zijn jouw naam (+ achternaam), het 06-nummer, en het mailadres. Dan weten we hoe we contact kunnen opnemen voor eventuele vragen. Aansluitend zenden zij de offerte op maat.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van experts uit de omgeving. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste aanbieder, maar check ook op eventuele keurmerken (je kunt denken aan Recyclage, IEC keurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of heb je onvoldoende budget? Dan is er een oplossing, want je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We kennen verscheidene mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn organisaties die hun dak/grond kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, De kosten bedragen zo’n €60,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huursom van de pv-panelen blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Veel spaargeld is dan ook geen must.
 • Of neem zelf het initiatief. Je kunt denken aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in La Bruyère op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief La Bruyère
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in La Bruyère verplichte kost – of zogenaamde prosumententarief -voldoen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor Vlamingen met een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €90,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente