Saint-Germain

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Saint-Germain? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en goed voor de portemonnee. Met zonnepanelen gericht op het zuiden wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Als gevolg van het financieel interessante plaatje, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de zogenaamde terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan dit ook op ons dak? Wat is het rendement na 10 jaar? Met behulp van de zonnepanelen-vergelijker tref je waardevolle tips die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Saint-Germain!

zonnepanelen installateur 5310
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Inclusief terugdraaiende teller.

ProvincieNamen
GemeenteEghezée
Postcode53100
Gasverbruik21.250 kWh
Stroomverbruik kWh3425 kWh
Gemiddelde energierekening€165,60

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Saint-Germain juli 2024

Een speciale subsidie bestaat niet in België. In een aantal gemeenten vind je regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Op energiesparen.be lees jij welke regelingen er zijn in de gemeente Eghezée. Onduidelijke informatie? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Eghezée kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Door de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Saint-Germain
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten extra voordelig een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4470), dan is het belastingvoordeel al gauw €554. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je weer terug injecteren aan het net. Ter compensatie krijg je een vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: de ouderwetse tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed voor de aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al enkele honderdduizenden huizen hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen hangt af van het model, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geraamde kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Saint-Germain komen doorgaans uit tussen de €5400 en €6100, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een bestelling met bijv. 10 panelen wekt op ongeveer 2850 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Engie of NLE betaal je daarvoor zo’n €712,50 (tarief juli 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Saint-Germain kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hierna check je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117307€3550 – €4375€440
2289012€5100 – €5725€675
3355014€6075 – €6250€800
4383017€6525 – €6775€910
5449020€7025 – €7200€1020
6490022€7475 – €8100€1110

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het voldoet aan een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een sterk dak. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Mede door de zonnepanelencheck Saint-Germain achterhaal je de geschiktheid van je dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Saint-Germain bedraagt 3425 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig pak ‘m beet 12 zonnepanelen van 295 wattpiek. Concreet: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Houd ook rekening met de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 zonnepanelen geschikt, voor 1850 kWh moet je rekenen op 7, voor 2825 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3950 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is nagenoeg gelijk. Meer dan 50% van de bewoners installeren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er zijn zelfs all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen hebben een fraai uiterlijk. De kosten zijn lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Hoe zit het met een vergunning in Saint-Germain?

Voor het leggen van PV-panelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Deze regel gaat niet op bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaliter is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-saint-germain

Installateur zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Saint-Germain vergelijken? Door middel van de uitleg die hierna komt zoek je binnen enkele minuten een uitmuntende installateur in de regio. Tal van monteurs hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar het tarief. Vraag ook om relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere vraag? Hebben we het over een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is de stroomvraag? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Omschrijf het project

  Specificeer het type woning. Het soort huis (plat + schuin) en de geografische ligging van de woning zijn cruciaal. Kies daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. Het installatiebedrijf voorziet jou dan van geschikt zonnepanelen advies in Saint-Germain.

 4. Voorkeur voor contact

  Vul de overige contactgegevens in. Van belang zijn naam, telefoonnummer en uw huidige mailadres. Zo weten we hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Daaropvolgend verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijk offertes

  Na een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van experts uit de omgeving. Focus niet uitsluitend op de scherpste aanbieder, maar wees scherp op certificering (zoals VDE keurmerk, RoHS certificaat, CE-keurmerk, IEC keurmerk) en klantervaringen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Huur je een woning en heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er bestaan verschillende aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan scholen die een stukje dak willen volleggen met zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Huren kan al vanaf €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huurprijs blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een hoge instapprijs is is geen must.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Denk aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Saint-Germain op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Saint-Germain
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Saint-Germain verplichte kost – mogelijk ken je het als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door Belgen met terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG is duidelijk: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten fluctueren tussen de €87,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!