Hanret

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Hanret? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en goed voor de portemonnee. Gebruikmakend van zonnepanelen op jouw woning wek je jouw eigen duurzame stroom op. Dankzij de dalende inkoopprijs, de 6% BTW regeling en de terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is mijn dak geschikt? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Gebruikmakend van onze tool vind jij handige raadgeving die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Hanret!

zonnepanelen installateur 5310
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Verantwoorde investering.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieNamen
GemeenteEghezée
Postcode53100
Gasverbruik21.190 kWh
Stroomverbruik kWh3395 kWh
Gemiddelde energierekening€164,68

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Hanret juli 2024

Een speciale subsidie is er helaas niet in België. In sommige gemeenten zijn er duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be tref jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Eghezée. Onduidelijke informatie? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Eghezée zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Via de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Hanret
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening. Dit zijn speciale leningen waardoor huizeneigenaren verrassend voordelig een speciaal type lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4410), dan pak je al snel €547. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je een vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dat geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. Dit gaat wel veranderen: de klassieke mechanische tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. In 2021 komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al honderdduizenden gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe rendabeler jouw investering. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Hanret zitten vaak tussen de €4000 en €6100 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen wekt op pakweg 2790 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Delta en/of Pure Energie betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €697,50 (tarief juli 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Hanret kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het volgende overzicht tref jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117506€3425 – €4375€430
2275011€5025 – €5825€600
3357014€5900 – €6150€725
4392016€6450 – €6625€930
5432019€7075 – €7125€990
6480021€7675 – €7925€1090

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het strookt met een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een degelijke dakconstructie. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Vanwege de zonnepanelencheck Hanret ontdek jij of het dak van uw woning kan. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hanret bedraagt 3395 kWh. Dit kan je zelf opwekken met plusminus 10 panelen van 280 wattpiek. Advies: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 pv-panelen toereikend, voor 1850 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2825 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3900 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is ongeveer gelijk. Veel woningbezitters verkiezen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evenzeer bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen vallen veel minder op. De aanschafkosten liggen lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Moet ik een vergunning aanvragen in Hanret?

Voor panelen op uw woning hoef je geen vergunning te regelen. Doorgaans gelden er andere regels voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Vaak moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-hanret

Installateur zonnepanelen zoeken

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Hanret vergelijken? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan tref je in korte tijd een uitstekende monteur in jouw streek. Tal van leveranciers beschikken over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de tarieven. Bekijk ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Praten we over een particuliere of zakelijke vraag? Praten we over een woning in privé-bezit? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Probeer in detail te treden.

 3. Omschrijf het project

  Beschrijf zo concreet mogelijk het huis. De woning-categorie (schuin & plat) en de ligging van het huis zijn daarin van belang. Kies vervolgens een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. Het installatiebedrijf verschaft dan namelijk betrouwbaar zonnepanelen advies in Hanret.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn je voor- en achternaam, het 06-nummer, en het mailadres. Op basis daarvan weten we hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Als laatste verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat van deskundigen uit de buurt. Let niet alleen op de goedkoopste prijzen, maar kijk goed naar relevante keurmerken (bijvoorbeeld TÜV keurmerk, Recyclage, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Is zonnepanelen huren interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! Er zijn meerdere aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere stadions die een stuk van het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Dit kost zo’n €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huurprijs blijft de hele periode hetzelfde.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een grote som geld is is geen must.
 • Of neem zelf het initiatief. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Hanret op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Hanret
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Hanret een capaciteitstarief – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor consumenten met een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomDe netvergoeding klopt dan niet meer. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €95,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!