Waret-La-Chaussée

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Waret-La-Chaussée? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en goed voor de portemonnee. Middels innovatieve zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Vanwege de dalende prijzen van de panelen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is dit iets voor mijn woning? Hoe zit het met kosten en het rendement? Aan de hand van de zonnepanelen-vergelijker vind jij samengestelde info aangaande zonnepanelen kopen in Waret-La-Chaussée!

zonnepanelen installateur 5310
 • Minder betalen voor stroom.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • BTW terugvragen.

ProvincieNamen
GemeenteEghezée
Postcode53100
Gasverbruik21.280 kWh
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€166,07

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Waret-La-Chaussée februari 2024

Een landelijke subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. Wel bestaan er gemeenten met regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Via de website energiesparen.be ontdek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Eghezée. Is de informatie niet te vinden? Neem dan contact op met jouw gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €700,00 of nog meer. Daarbij kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Eghezée kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Door de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Waret-La-Chaussée
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee woningeigenaren met een interessante rente een lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
De overheid biedt een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Voor zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4500), dan is jouw winst al gauw €558. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je weer terug injecteren aan het net. Voor deze elektriciteit ontvang je een redelijke vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Dan heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Vermoedelijk blijft dit niet zo: deze klassieke mechanische meters worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. De win is er niet alleen voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al honderdduizenden huizen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen wordt bepaald door de paneel variant, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger het is. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geschatte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Waret-La-Chaussée zitten vaak tussen de €4400 en €6200 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa plusminus 2880 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Engie en NLE betaal je voor dit stukje stroom wel €720,00 (prijspeil februari 2024). Met goedkope zonnepanelen in Waret-La-Chaussée bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hierna vind je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119007€3650 – €4450€400
2304011€5150 – €5800€500
3343016€6075 – €6275€750
4408017€6450 – €6675€920
5454020€7075 – €7175€1020
6499022€7450 – €8100€1090

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het strookt met een aantal condities: plek beschikbaar op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Omwille van de zonnepanelencheck Waret-La-Chaussée bekijk je of jouw dak geschikt is. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Waret-La-Chaussée is 3440 kWh. Je hebt dus nodig ongeveer 12 pv-panelen van 320 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de toekomstige situatie. Voor 1000 kWh zijn 5 pv-panelen geschikt, voor 1850 kWh moet je rekenen op 7, voor 2850 kWh moet je rekenen op 12, en voor 4000 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. Veel investeerders kopen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Mede vinden we dunne-film panelen. Dit type PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De prijs is erg gunstig, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Waret-La-Chaussée?

Voor het leggen van panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning te regelen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Veelal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-waret-la-chaussee

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Waret-La-Chaussée vergelijken? D.m.v. de uitleg die hierna komt zoek je in een zeer korte periode een deskundige vakman in jouw streek. Veel installateurs hebben de beschikking over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Beperk je niet alleen tot de tarieven. Vraag ook om eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het een zakelijke of particuliere vraag? Hebben we het over uw eigen woning of een huurhuis? Wat is de stroomvraag? Probeer in detail te treden.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Omschrijf zo concreet mogelijk de woning. De woning-categorie (schuin en/of plat) en de ligging van de woning zijn belangrijke onderdelen. Kies tevens een installatiedatum die uitkomt. Vul gerust het opmerkingenveld in. De deskundige geeft jou dan interessant zonnepanelen advies in Waret-La-Chaussée.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn achternaam, voornaam, een (vast) telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Hierdoor komen wij erachter hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Nadien verzenden zij de proposities (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van vakmannen uit de omgeving. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste aanbieder, maar bekijk ook certificering (bijvoorbeeld IEC keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat, CE-keurmerk) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We onderscheiden meerdere mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan verenigingen die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, De kosten bedragen zo’n €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huur van de panelen ligt vast, en loopt niet op.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een hoge instapprijs is dan ook geen must.
 • Of denk aan een meer collectief project. Bijv. samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Waret-La-Chaussée op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Waret-La-Chaussée
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Waret-La-Chaussée een vergoeding aan de distributienetbeheerder – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG is duidelijk: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Werk jij met een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €87,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!