Dhuy

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Dhuy? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en leveren ook nog eens euro’s op. Aan de hand van zonnepanelen op het dak wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Mede door de lagere prijs van de panelen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de welbekende terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is mijn woning hiervoor geschikt? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Via de zonnepanelen-vergelijker ontdek jij uitgebreide toelichtingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Dhuy!

zonnepanelen installateur 5310
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieNamen
GemeenteEghezée
Postcode53100
Gasverbruik21.180 kWh
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€164,53

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Dhuy juli 2024

Een universele subsidieregeling bestaat niet in België. In verschillende gemeenten zien we speciale premies en/of leningen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be vind je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Eghezée. Is de informatie niet te vinden? Mail of bel dan even jouw gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Daarbij kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Eghezée is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Middels de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Dhuy
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening. Deze groene leningen waardoor huishoudens zonder hoge lasten een speciale lening kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die oudere woningen aanmoedigt om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Op de aanschaf van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4400), dan loopt het voordeel al gauw op tot €545. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het gaat om een privé-woningen de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je een passende vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: de “ouderwetse” tellers worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, tevens ook fiscaal erg interessant. Al enkele honderdduizenden consumenten wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt bepaald door de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De verwachte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Dhuy variëren tussen de €4500 en €5500, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een pakket met 10 panelen draait uit op ongeveer 2780 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Essent of Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €695,00 (prijspeil juli 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Dhuy is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht lees jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119408€3675 – €4475€440
2302012€5150 – €5750€625
3333015€5900 – €6150€750
4391016€6350 – €6800€910
5445019€7100 – €7175€1030
6488022€7500 – €8025€1070

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn woning geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het schikt naar een aantal voorwaarden: voldoende plek beschikbaar, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Mede door de zonnepanelencheck Dhuy tref jij of je dak geschikt is voor montage. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Dhuy is 3390 kWh. Hiervoor heb je nodig zo’n 11 panelen van 295 wattpiek. Advies: we spreken hier over een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je er ook minder te leggen. Let ook op de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 zonnepanelen genoeg, voor 1950 kWh zijn dat er 7, voor 2900 kWh gaan we uit van 12, en voor 3875 kWh gaat het om 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. Meer dan de helft van de bewoners verkiezen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Verder bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Dhuy?

Bij het installeren van PV-panelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Meestal is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-dhuy

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Dhuy vergelijken? Aan de hand van tips van onze adviseurs heb je in enkele stappen een uitmuntende leverancier in de regio. Een aantal leveranciers hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan de prijs. Check ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Treft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Treft het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is de stroomvraag? Probeer in detail te treden.

 3. Opdracht omschrijven

  Schets expliciet jouw woning. Het genre dak (schuin en/of plat) en de oriëntatie van het dak zijn relevant. Selecteer tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De installateur voorziet jou dan van relevant zonnepanelen advies in Dhuy.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: jouw naam (+ achternaam), het 06-nummer, en als laatste het e-mailadres. Op basis daarvan komen we erachter hoe wij u kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Als laatste ontvang je de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Na 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van vakmannen die werkzaam zijn in de buurt. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste prijzen, maar houd ook rekening met relevante keurmerken (bijvoorbeeld ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, VDE keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Huur je een woning en heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden vele mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan gebouwendie het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kost zo’n €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De totale huursom blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een grote som geld is is geen voorwaarde.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Hoe dat werkt? Denk aan met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Dhuy op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Dhuy
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Dhuy verplichte kost – ook wel het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor Vlamingen met de terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Werk jij met een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €87,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!