Floreffe

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Floreffe? Zonnepanelen zijn duurzaam en fiscaal aantrekkelijk. Door middel van de investering in zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Wegens gunstigere prijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de interessante terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan dit ook op ons dak? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Middels zonnepanelenvoordeel.be tref je bruikbare toelichtingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Floreffe!

zonnepanelen installateur 5150
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieNamen
GemeenteFloreffe
Postcode51500
Gasverbruik20.190 kWh
Stroomverbruik kWh3595 kWh
Gemiddelde energierekening€165,01

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Floreffe februari 2024

Een universele subsidieregeling is er niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) check jij wat de regels zijn in de gemeente Floreffe. Is er niets over te lezen? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Tevens kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Floreffe zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Floreffe
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy. Dit zijn speciale leningen waardoor consumenten tegen een aantrekkelijke rente een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
De Belgische overheid biedt een regeling die oudere woningen aanmoedigt om hun woning energiezuiniger te maken. Op de aanschaf van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4660), dan profiteer je al van een korting van zo’n €578. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je natuurlijk een vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In die situatie krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de traditionele tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is vergelijkbaar met een 6% spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aardbol, maar ook op een lagere energierekening. Al honderdduizenden consumenten kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt gebudgetteerd middels het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe voordeliger de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten (februari 2024) van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Floreffe schommelen tussen de €4000 en €5500, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set met 10 panelen draait uit op ongeveer 2890 kWh stroom. Bij een maatschappij als Essent en/of Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €722,50 (tarief februari 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Floreffe is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna doorzoek jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118008€3700 – €4450€380
2300011€5150 – €5900€550
3343016€6100 – €6150€700
4420017€6400 – €6800€910
5437019€7000 – €7125€1030
6500023€7400 – €8150€1070

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het schikt naar een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een dakpostie tussen oost en west (het liefst focus op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een sterk dak. Evengoed is een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Gezien de zonnepanelencheck Floreffe ontdek je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Floreffe is 3595 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 10 zonnepanelen van 325 wattpiek. Toelichting: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Denk ook eens na over veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 900 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen afdoende, voor 2000 kWh rekenen installateurs er 8, voor 3000 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3900 kWh gaat het om 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. De gemiddelde huizenbezitters installeren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Mede onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. De investering is laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Floreffe?

Voor het laten leggen van PV-panelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In algemene zin is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen niet op het dak worden gelegd of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-floreffe

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Floreffe vergelijken? Via het advies hieronder tref je vandaag nog een professionele vakman in de buurt. Veel bedrijven beschikken over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Beperk je niet alleen tot het tarief. Houd ook rekening met certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Praten we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Gaat het om een huurhuis of koopwoning? Wat is de stroomvraag? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Specificeer duidelijk het huis. Het genre dak (schuin of plat) en de oriëntatie van de woning zijn zaken die van belang zijn. Kies daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman geeft op die manier toepasbaar zonnepanelen advies in Floreffe.

 4. Vul contactgegevens in

  Vul de overige contactgegevens in. Van belang zijn naam, tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Zo weten wij ook op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In een week ontvang je een offerte op maat van deskundigen uit de omgeving. Er is meer dan alleen de scherpste aanbieder, maar bekijk ook certificaten en keurmerken (denk aan ISO certificaat, IEC keurmerk, CE-keurmerk, RoHS certificaat) en referenties. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Zit je in een huurhuis, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit is geen issues meer: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen verscheidene duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name scholen die het dak over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kost zo’n €55,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huurprijs blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Veel spaargeld is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Je kunt denken aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Floreffe op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Floreffe
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Floreffe een vergoeding – misschien ook bekend als prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor consumenten met terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG is duidelijk: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomOftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €86,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente