Noville-Sur-Mehaigne

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Noville-Sur-Mehaigne? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en goed voor de portemonnee. Dankzij zonnepanelen bij je huis wek je zelf schone energie op. Door de dalende verkoopprijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is het overal mogelijk? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Gebruikmakend van onze vergelijker check je accurate gegevens die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Noville-Sur-Mehaigne!

zonnepanelen installateur 5310
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Diverse erkende installateurs.
 • BTW terugvragen.

ProvincieNamen
GemeenteEghezée
Postcode53100
Gasverbruik21.240 kWh
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€165,45

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Noville-Sur-Mehaigne maart 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet beschikbaar in België. Er zijn nog wel gemeenten met energiepremies of speciale groene leningen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be vind je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Eghezée. Kan je het niet vinden? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Daarbij kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Eghezée zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Noville-Sur-Mehaigne
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home. Deze groene leningen waardoor huizeneigenaren tegen een gunstige rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Voor zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4460), dan pak je al snel €553. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het gaat om een privé-woningen de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie ontvang je een soort vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan krijg je nog geen terugleververgoeding voor dit overschot. Vermoedelijk blijft dit niet zo: deze traditionele energiemeters zullen worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren volgt er een nieuwe compensatieregel waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement komt overeen met een 4% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al honderdduizenden woningen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie is gebaseerd op het model, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te betaalbaarder het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geschatte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Noville-Sur-Mehaigne variëren tussen de €4800 en €6400, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen genereert plusminus 2840 kWh stroom. Bij een maatschappij als Greenchoice of Pure Energie betaal je daarvoor zo’n €710,00 (kosten maart 2024). Via goedkope zonnepanelen in Noville-Sur-Mehaigne kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel check je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118007€3450 – €4450€430
2274013€5150 – €5650€525
3332015€5900 – €6275€750
4396017€6500 – €6725€890
5434019€7100 – €7225€980
6510022€7675 – €7875€1080

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het strookt met een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (het liefst focus op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Door o.a. de zonnepanelencheck Noville-Sur-Mehaigne vind je of je dak geschikt is voor montage. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Noville-Sur-Mehaigne is 3420 kWh. Dit kan je zelf opwekken met plusminus 11 panelen van 320 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen hoef je er ook minder te leggen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 850 kWh zijn 5 panelen toereikend, voor 1900 kWh zijn dat er 7, voor 2900 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3900 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Wat is het beste type paneel?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. Meer dan 50% van de investeerders prefereren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Daarnaast vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De kosten zijn lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning noodzakelijk in Noville-Sur-Mehaigne?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op uw woning hoef je geen vergunning te regelen. Deze regel gaat niet op bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaliter is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-noville-sur-mehaigne

Plaatsen in de regio:


Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Noville-Sur-Mehaigne vergelijken? Middels het onderstaande stappenplan vergelijk jij in enkele stappen een uitstekende specialist in jouw eigen buurt. De meeste aanbieders bieden een kleine showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk verder dan de tarieven. Houd ook rekening met eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Gaat het om een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Spreken we over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Omschrijf het type woning. Het genre dak (schuin en/of plat) en de geografische ligging van de woning zijn goede voorbeelden. Maak daarna een keuze voor een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De specialist geeft dan toepasbaar zonnepanelen advies in Noville-Sur-Mehaigne.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het betreft jouw voornaam en achternaam, het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Hierdoor is het voor ons duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Vervolgens verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van vakmannen die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar let ook op kleine lettertjes/certificaten (bijv. IEC keurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Huur je een woning en is het dak te klein voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed om te weten: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er ontwikkelen verschillende prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn organisaties die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kan al vanaf €60,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huurprijs wordt niet geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is niet meer noodzakelijk.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Bijvoorbeeld met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Noville-Sur-Mehaigne op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Noville-Sur-Mehaigne
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Noville-Sur-Mehaigne een capaciteitstarief – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningeigenaren waar sprake is van een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomOftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €85,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!