Bolinne

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Bolinne? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en goed voor de portemonnee. Middels zonnepanelen bij je huis wek je zelfstandig duurzame stroom op. Als gevolg van de dalende verkoopprijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het iets voor mijn woning? Hoe zit het met kosten en het rendement? Middels deze website tref je praktische raadgeving die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Bolinne!

zonnepanelen installateur 5310
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Goed voor het milieu.
 • Diverse erkende installateurs.
 • BTW terugvragen.

ProvincieNamen
GemeenteEghezée
Postcode53100
Gasverbruik21.150 kWh
Stroomverbruik kWh3375 kWh
Gemiddelde energierekening€164,06

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Bolinne juli 2024

Een speciale subsidie is er niet meer in België. Regelmatig hebben gemeenten speciale premies en/of leningen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be doorzoek je welke regelingen er zijn in de gemeente Eghezée. Is er niets over te lezen? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €900,00. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • In de gemeente Eghezée bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Door middel van de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Bolinne
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee consumenten heel voordelig een speciaal type lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4370), dan pak je al snel €542. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het is een woning die 100% particulier is en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert injecteer je terug op het energienet. Hiervoor ontvang je een redelijke vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Dan ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor dit overschot. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: deze klassieke mechanische meters gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een vergoeding krijgt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Niet alleen goed voor het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Al vele tienduizenden huishoudens wekken zo zelf stroom op.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt bepaald door het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te voordeliger het is. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Bolinne schommelen tussen de €4300 en €6000, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat voor zo’n 2750 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Greenchoice of Vandebron betaal je hiervoor wel €687,50 (vergoeding juli 2024). Door goedkope zonnepanelen in Bolinne is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hierna doorzoek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118906€3450 – €4375€390
2290013€5175 – €5600€575
3344014€5975 – €6150€850
4402018€6325 – €6625€920
5435019€7000 – €7250€1000
6500023€7675 – €7875€1100

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen er panelen op mijn dak?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (het liefst focus op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een goede dakconstructie. Ook is een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Vanwege de zonnepanelencheck Bolinne tref jij of uw dak in aanmerking komt. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bolinne bedraagt 3375 kWh. Dit kan je zelf genereren met om en nabij 10 pv-panelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: dit is slechts een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met verbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 5 panelen passend, voor 1950 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2950 kWh gaan we uit van 12, en voor 3950 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. De gemiddelde investeerders bestellen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Overigens kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen zijn breed inzetbaar. De kosten liggen relatief laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Bolinne?

Voor PV-panelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Dit is wel het geval bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Veelal is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-bolinne

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Bolinne vergelijken? Door het advies hieronder kies jij moeiteloos een uitstekende specialist in jouw eigen buurt. Tal van specialisten bieden een kleine showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Er is meer dan alleen de prijs. Houd ook rekening met vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Spreken we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project beschrijven

  Omschrijf het type huis. Het type woning (plat & schuin) en de geografische ligging van het dak zijn voor de monteur interessant. Maak daarna een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. Het installatiebedrijf verschaft dan namelijk toepasbaar zonnepanelen advies in Bolinne.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Denk dan aan: naam, tel. nr. en het emailadres. Op die manier komen we erachter hoe wij u kunnen bereiken voor eventuele vragen. Als laatste verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na een paar dagen volgen er offertes van deskundigen uit uw regio. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar check ook de benodigde certificaten (bijv. Recyclage, ISO certificaat, IEC keurmerk, TÜV keurmerk) en referenties. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Beschik je over een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien vele duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld organisaties die hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Dit kost om en nabij de €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huurprijs wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een grote som geld is niet nodig.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Bolinne op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Bolinne
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Bolinne een netvergoeding – ook wel het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit geldt alleen voor Vlamingen met terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €88,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!