Beauraing

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Beauraing? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en hebben een prima rendement. D.m.v. zonnepanelen gericht op het zuiden wek je jouw eigen duurzame stroom op. Omwille van de dalende inkoopprijs, de royale 6%-BTW constructie, en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? D.m.v. zonnepanelenvoordeel.be check je waardevolle informatie die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Beauraing!

zonnepanelen installateur 5570
 • Structureel lagere energiekost.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieNamen
GemeenteBeauraing
Postcode55700
Gasverbruik20.390 kWh
Stroomverbruik kWh3395 kWh
Gemiddelde energierekening€161,35

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Beauraing juni 2024

Een landelijke subsidiepot is er niet in België. In een aantal gemeenten vind je energiepremies of speciale groene leningen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) tref je welke regelingen er zijn in de gemeente Beauraing. Geen resultaten? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • In de gemeente Beauraing zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Beauraing
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huizeneigenaren extra goedkoop een lening kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Voor zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4860), dan is jouw winst al gauw €602. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert wordt teruggeleverd aan het net. In ruil ontvang je een vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dit geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit gaat er straks wel anders uit zien: deze klassieke mechanische meters worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al honderdduizenden consumenten hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt bepaald door het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te rendabeler jouw investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geraamde kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Beauraing komen doorgaans uit tussen de €4100 en €5900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen wekt op zo’n 3090 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Greenchoice of Oxxio staat dit al gauw gelijk aan €772,50 (vergoeding juni 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Beauraing kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hieronder lees je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117807€3625 – €4425€380
2294013€5125 – €5725€675
3332015€5950 – €6200€850
4397017€6375 – €6650€940
5448020€6900 – €7175€1020
6509022€7575 – €8000€1090

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het in lijn is met een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Door de zonnepanelencheck Beauraing ontdek jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Beauraing bedraagt 3395 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig ongeveer 12 pv-panelen van 285 wattpiek. Advies: we hebben het hier over een gemiddelde woning. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Let ook op veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 1000 kWh zijn 4 zonnepanelen voldoende, voor 1825 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2825 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3950 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de klanten prefereren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed onderscheiden we dunne-film panelen. Deze zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. De aanschafkosten liggen lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning verplicht in Beauraing?

Voor panelen op een woning is een vergunning overbodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Meestal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen niet op het dak worden gelegd of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-beauraing

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Beauraing vergelijken? Door middel van de adviezen van onze specialisten tref jij in enkele stappen een deskundige specialist in de buurt. Verschillende aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de aanschafprijzen. Vraag ook om voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Praten we over een zakelijke of particuliere vraag? Gaat het om een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdracht omschrijven

  Specificeer de eigenschappen van de woning. Het genre huis (schuin en/of plat) en de geografische ligging van het huis zijn relevant. Selecteer daarna de gewenste uitvoerdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De installateur voorziet jou dan van professioneel zonnepanelen advies in Beauraing.

 4. Overige gegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: achternaam, voornaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het mailadres. Hierdoor komen wij erachter op welke manier je contact wilt onderhouden als de experts nadere info nodig hebben. Daarna zenden zij de offerte op maat.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na uiterlijk een week ontvang je (een aantal) offertes van deskundigen met een goede naam in de buurt. Kijk verder dan de laagste offerte, maar vraag ook om relevante keurmerken (zoals bijv. TÜV keurmerk, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk) en verhalen van andere klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en is het dak te klein voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We kennen verschillende mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan organisaties die hun dak/grond vol met zonnepanelen willen leggen. Dit is financieel erg interessant, Dit kost zo’n €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huursom van de pv-panelen blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een hoge som spaargeld is niet nodig.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Beauraing op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Beauraing
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Beauraing een capaciteitstarief – ook wel het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningeigenaren met terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Deze kosten fluctueren tussen de €90,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente