Hastière

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Hastière? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en fiscaal aantrekkelijk. Door zonnepanelen op het dak wek je je eigen zonne-energie op. Mede door dalende kosten, de 6% BTW regeling en de speciale terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan het ook op mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Door middel van deze pagina vind jij waardevolle gegevens m.b.t. zonnepanelen kopen in Hastière!

zonnepanelen installateur 5540
 • Direct lagere energielasten.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieNamen
GemeenteHastière
Postcode55400
Gasverbruik20.350 kWh
Stroomverbruik kWh3375 kWh
Gemiddelde energierekening€160,73

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Hastière juni 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet beschikbaar in België. In verschillende gemeenten zien we een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Op energiesparen.be ontdek je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Hastière. Geen resultaten? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Hastière zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Hastière
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening. Dit zijn interessante leningen waardoor huizeneigenaren verrassend voordelig een speciale lening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om hun woning energiezuiniger te maken. Val jij in deze categorie? Dan mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4820), dan is het voordeel al snel €598. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Daarvoor krijg jeeen soort vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dat geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: de “ouderwetse” tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6% spaarrekening. Niet alleen goed voor de aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al vele tienduizenden gezinnen hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen is gebaseerd op het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te rendabeler jouw investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Hastière fluctueren tussen de €4000 en €6100 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Geschatte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen draait uit op zo’n 3050 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Essent en/of Vandebron betaal je al snel €762,50 (tarief juni 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Hastière bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het volgende overzicht tref jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117208€3450 – €4225€390
2281011€5025 – €5750€600
3336014€6075 – €6025€700
4388018€6450 – €6600€900
5436019€6950 – €7125€1020
6494023€7400 – €7900€1090

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het schikt naar een aantal regels: voldoende ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Met hulp van de zonnepanelencheck Hastière zie je of je dak geschikt is voor montage. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hastière bedraagt 3375 kWh. Dit kan je zelf genereren met pak ‘m beet 10 pv-panelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op de toekomstige situatie. Voor 975 kWh zijn 5 pv-panelen gewenst, voor 1800 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2925 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3850 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. De doorsnee klanten kopen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Bovendien vind je dunne-film panelen. Deze panelen vallen veel minder op. De prijs ligt lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Hastière?

Tijdens de montage van panelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Deze regel gaat niet op bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Meestal is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-hastiere

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Hastière vergelijken? Op basis van tips van onze adviseurs vind jij vandaag nog een professionele vakspecialist in jouw streek. Een aantal leveranciers hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk verder dan de aanschafprijzen. Check ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke aanvraag? Gaat het om een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project beschrijven

  Verduidelijk duidelijk het huis. De huis-categorie (schuin en/of plat) en de ligging van de woning zijn voor de monteur interessant. Selecteer ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige geeft op die manier professioneel zonnepanelen advies in Hastière.

 4. Vul contactgegevens in

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Denk dan aan: voorletter + achternaam, een (vast) telefoonnummer en e-mailadres. Op basis daarvan weten wij ook hoe wij u kunnen bereiken voor eventuele vragen. Als laatste verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  In 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs uit uw regio. Kijk niet alleen naar de scherpste aanbieder, maar check ook op eventuele keurmerken (je kunt denken aan VDE keurmerk, RoHS certificaat, CE-keurmerk, ISO certificaat) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We onderscheiden nogal wat rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor scholen die hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, De tarieven beginnen bij €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De totale huursom wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een eigen spaarpot is dan ook geen must.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Bijv. samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Hastière op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Hastière
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Hastière een distributienettarief – of zogenaamde prosumententarief -voldoen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor consumenten met een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €95,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente