Wancennes

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Wancennes? Zonnepanelen zijn duurzaam en goed voor de portemonnee. Door middel van thuis geïnstalleerde zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Mede door de dalende inkoopprijs, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is dit iets voor mijn woning? Wat is het rendement na 10 jaar? Met behulp van onze website ontdek jij praktische aanbevelingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Wancennes!

zonnepanelen installateur 5570
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Zelf controle over je energiekosten
 • Profiteer van terugdraaiende teller

ProvincieNamen
GemeenteBeauraing
Postcode55700
Gasverbruik22.490 kWh
Stroomverbruik kWh3445 kWh
Gemiddelde energierekening€171,22

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Wancennes juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. Wel bestaan er gemeenten met energiepremies of speciale groene leningen. Op energiesparen.be tref je wat de regels zijn in de gemeente Beauraing. Geen resultaten? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €900,00. Daarbij kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Beauraing kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Middels de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Wancennes
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening. Dit zijn speciale leningen waarmee huizeneigenaren extra voordelig een krediet kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4960), dan is het voordeel al snel €615. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het moet een 100% prive-woning zijn en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Ter compensatie ontvang je een vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dat geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. In 2021 volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit is niet alleen goed voor de aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al vele tienduizenden huishoudens hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt bepaald door de paneel variant, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te goedkoper je uit bent. Dit is het effect van de situatie dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geschatte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Wancennes liggen tussen om en nabij de €5200 en €6800 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een pakket met 10 panelen genereert pak ‘m beet 2860 kWh stroom. Bij een maatschappij als Delta en Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €715,00 (vergoeding juli 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Wancennes kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hieronder check je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118908€3625 – €4325€410
2274012€5000 – €5850€575
3360014€6050 – €6175€700
4416018€6525 – €6800€880
5439019€7050 – €7175€960
6514023€7475 – €8025€1080

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het conformeert aan een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een sterk dak. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Door de zonnepanelencheck Wancennes vind je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wancennes bedraagt 3445 kWh. Hiervoor heb je nodig ongeveer 10 pv-panelen van 295 wattpiek. Concreet: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 900 kWh zijn 5 zonnepanelen toereikend, voor 1800 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3975 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. Bijna alle klanten bestellen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er is ook een all-black variant. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien kun je kiezen voor dunne-film panelen. Deze PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De kosten zijn lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Welke vergunning moet ik hebben in Wancennes?

Tijdens de montage van zonnepanelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Meestal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-wancennes

Installateur zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Wancennes vergelijken? Via het advies hieronder zoek je zonder problemen een professionele specialist in de regio. Een aantal adviseurs hebben een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Beperk je niet alleen tot de prijs. Let ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Betreft het een huurwoning of koophuis? Wat is de stroomvraag? Probeer in detail te treden.

 3. Opdrachtomschrijving

  Specificeer expliciet jouw woning. Het type huis (schuin & plat) en de oriëntatie van het dak zijn hierin van enorm belang. Maak ook een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De adviseur levert jou dan ook uitstekend zonnepanelen advies in Wancennes.

 4. Overige gegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Je kunt denken aan naam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het emailadres. Dan weten wij hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Daarna ontvang je de offerte op maat.

 5. Alle offertes vergelijken

  In 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van specialisten die werkzaam zijn in de buurt. Beperk je niet alleen tot de scherpste prijs, maar houd ook rekening met voorwaarden/keurmerken (bijvoorbeeld TÜV keurmerk, CE-keurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Belangrijk: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er zijn vele mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name stadions die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kan al vanaf €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • Het maandelijkse bedrag wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Voldoende eigen geld is dan ook geen must.
 • Of denk aan een meer collectief project. Bijv. samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Wancennes op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Wancennes
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Wancennes een netvergoeding – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor Belgen met terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG is duidelijk: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomEen bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €87,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!