Vonêche

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Vonêche? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en een goede investering. Door zonnepanelen op het dak wek je je eigen zonne-energie op. Mede door de hogere wattpiek per zonnepaneel, de 6% BTW regeling en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is dit iets voor mijn woning? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door middel van onze website ontdek jij uitgebreide adviezen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Vonêche!

zonnepanelen installateur 5570
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Verantwoorde investering.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieNamen
GemeenteBeauraing
Postcode55700
Gasverbruik22.480 kWh
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€171,07

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Vonêche maart 2024

Een universele subsidieregeling is er niet in België. In sommige gemeenten zijn er speciale premies en/of leningen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be bekijk jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Beauraing. Is de informatie niet te vinden? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Beauraing zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Vonêche
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huishoudens heel voordelig een speciale lening kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4950), dan is jouw winst al gauw €614. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. In ruil krijg je natuurlijk een vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: de “ouderwetse” tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 4% rente. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al 500.000woningeigenaren wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt bepaald door het soort paneel, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geschatte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Vonêche schommelen tussen de €5200 en €5600, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in resulteert in om en nabij 2850 kWh stroom. Bij een maatschappij als Greenchoice en Pure Energie betaal je al snel €712,50 (tarieven maart 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Vonêche kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hierna bekijk jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120906€3500 – €4275€440
2310013€5025 – €5600€525
3342014€6025 – €6175€825
4419018€6450 – €6825€930
5464020€6950 – €7150€980
6499023€7475 – €8125€1040

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal richtlijnen: genoeg ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het liefst focus op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Met hulp van de zonnepanelencheck Vonêche check jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vonêche bedraagt 3440 kWh. Dit kan je zelf opwekken met grofweg 10 panelen van 285 wattpiek. Belangrijk: dit is slechts een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 925 kWh zijn 4 panelen gewenst, voor 1850 kWh zijn dat er circa 7, voor 2800 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3900 kWh gaat het om 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. De doorsnee bewoners geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Eveneens bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De investering is laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Vonêche?

Voor PV-panelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Er gelden alternatieve voorwaarden voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Meestal is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-voneche

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Vonêche vergelijken? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan tref je vandaag nog een deskundige expert in jouw streek. Tal van specialisten hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de offerteprijs. Let ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Betreft het een particuliere of zakelijke vraag? Treft het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Detailleer zo concreet mogelijk het huis. Het genre dak (schuin en/of plat) en de geografische ligging van het huis zijn belangrijke onderdelen. Kies vervolgens een globale planning voor de installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De vakman geeft op die manier actueel zonnepanelen advies in Vonêche.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Denk dan aan: achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en het emailadres. Op basis daarvan is het duidelijk hoe we contact kunnen leggen als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens zenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat van vakmannen uit de omgeving. Er is meer dan alleen de scherpste aanbieder, maar kijk goed naar relevante keurmerken (zoals CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, Recyclage) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed om te weten: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden verscheidene interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn ondernemingen die het dak over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, De tarieven beginnen bij €80,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • Het maandelijkse bedrag wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een eigen spaarpot is niet meer noodzakelijk.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Je kunt denken aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Vonêche op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Vonêche
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Vonêche een netvergoeding – ook wel het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor woningen met pv-panelen met de terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €88,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!