Yvoir

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Yvoir? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en een goede investering. Door een zonnepanelen-installatie kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Vanwege de dalende inkoopprijs, de royale 6%-BTW constructie, en de interessante terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Heeft ons huis een geschikt dak? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? D.m.v. onze website lees je veelzijdige adviezen die helpen bij zonnepanelen kopen in Yvoir!

zonnepanelen installateur 5530
 • Lagere energielasten.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieNamen
GemeenteYvoir
Postcode55300
Gasverbruik20.330 kWh
Stroomverbruik kWh3365 kWh
Gemiddelde energierekening€160,42

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Yvoir december 2023

Een universele subsidieregeling is er helaas niet in België. In sommige gemeenten zijn er aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Door gebruik te maken van energiesparen.be lees jij hoe het ervoor staat in de gemeente Yvoir. Kan je het niet vinden? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit scheelt je zo €900,00. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • In de gemeente Yvoir zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Yvoir
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee woningeigenaren met een interessante rente een afbetalingsregeling kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er is een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4800), dan loopt het voordeel al gauw op tot €595. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het moet om een privéwoning gaan en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je terug op het net injecteren. Ter compensatie ontvang je een passende vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. De kans is groot dat dit gaat veranderen: de klassieke mechanische tellers worden vervangen voor slimme meters. In 2021 komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het klimaat, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al honderdduizenden investeerders zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort paneel, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe betaalbaarder het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De huidige kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Yvoir schommelen tussen de €4400 en €5600 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in genereert pak ‘m beet 3030 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Budget Energie en/of Nuon betaal je voor dit stukje stroom wel €757,50 (tarieven december 2023). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Yvoir kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna bekijk je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120306€3675 – €4475€380
2277013€5175 – €5750€600
3351014€6050 – €6275€875
4416016€6425 – €6600€910
5447019€7075 – €7150€990
6515023€7575 – €7975€1070

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het overeenstemt met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Mede is een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Wegens de zonnepanelencheck Yvoir achterhaal je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Yvoir bedraagt 3365 kWh. Je hebt dus nodig circa 12 pv-panelen van 300 wattpiek. Belangrijk: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 5 zonnepanelen toereikend, voor 1800 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2975 kWh gaan we uit van 12, en voor 3975 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. Bijna alle huizenbezitters prefereren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Tevens kan men gaan voor dunne-film panelen. Deze panelen zijn breed inzetbaar. De aanschafkosten liggen lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Yvoir?

Bij het installeren van zonnepanelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Meestal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-yvoir

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Goede zonnepanelen bedrijven in Yvoir vergelijken? D.m.v. het advies hieronder vind jij binnen enkele minuten een goede specialist in je woonplaats. Sommige leveranciers beschikken over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de prijzen. Check ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Betreft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Treft het een aangekochte woning of huur je? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Verduidelijk expliciet jouw woning. Het type woning (plat of schuin) en de ligging van het dak zijn voor de monteur interessant. Kies tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur geeft op die manier erkend zonnepanelen advies in Yvoir.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het gaat hier om voorletter + achternaam, telefoonnummer en uw huidige mailadres. Vandaar is het duidelijk hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Aansluitend ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs uit de omgeving. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste prijzen, maar wees scherp op relevante keurmerken (zoals bijv. VDE keurmerk, Recyclage, IEC keurmerk, CE-keurmerk) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Heb jij een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Dit is geen issues meer: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er ontwikkelen verscheidene prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan stadions die het dak over hebben voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kost om en nabij de €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De totale huursom ligt vast, en loopt niet op.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een grote som geld is niet meer aan de orde.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Bijvoorbeeld met buren zonnepanelen laten plaatsen in Yvoir op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Yvoir
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Yvoir een vergoeding aan de distributienetbeheerder – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningen met pv-panelen met de terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten fluctueren tussen de €90,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente