Martouzin-Neuville

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Martouzin-Neuville? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en financieel interessant. Met behulp van de nieuwste zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Vanwege gunstigere prijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Door middel van onze vergelijker doorzoek jij waardevolle tips die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Martouzin-Neuville!

zonnepanelen installateur 5573
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Zet het milieu op 1.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieNamen
GemeenteBeauraing
Postcode55730
Gasverbruik22.530 kWh
Stroomverbruik kWh3465 kWh
Gemiddelde energierekening€171,84

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Martouzin-Neuville juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is niet beschikbaar in België. In verschillende gemeenten zien we energiepremies of speciale groene leningen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) tref je wat er precies mogelijk is in de gemeente Beauraing. Is de informatie niet te vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • In de gemeente Beauraing kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Martouzin-Neuville
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee woningeigenaren extra goedkoop een lening kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Op de aanschaf van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€5000), dan pak je al snel €620. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je weer terug injecteren aan het net. In ruil ontvang je een soort vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In dat geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Vermoedelijk blijft dit niet zo: de klassieke mechanische tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement komt overeen met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het milieu, echter ook op financieel vlak. Al tienduizenden huizen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen kan men berekenen met de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te rendabeler jouw investering. Dit is een efficiency-effect omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De huidige kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Martouzin-Neuville fluctueren tussen de €4200 en €6700, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten
Een pakket met 10 panelen mondt uit in pakweg 2900 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Greenchoice of Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €725,00 (prijs juli 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Martouzin-Neuville is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hieronder tref jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118907€3425 – €4250€430
2290012€5050 – €5725€600
3330015€6025 – €6100€750
4416016€6300 – €6800€920
5458019€6900 – €7250€1000
6504023€7575 – €8025€1060

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het klopt met een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Verder is ligging onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Dankzij de zonnepanelencheck Martouzin-Neuville check je of jouw dak geschikt is. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Martouzin-Neuville bedraagt 3465 kWh. Je hebt dus nodig pakweg 11 pv-panelen van 325 wattpiek. Aanbeveling: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met meer Wattpiek hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Maak ook een inschatting van het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 5 zonnepanelen gewenst, voor 1950 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2975 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3825 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. Veel mensen kiezen voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Daarnaast kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Heb ik een vergunning nodig in Martouzin-Neuville?

Tijdens de montage van panelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Uitzonderingen zijn monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaal is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-martouzin-neuville

Interessante installaties:


Een zonnepanelen-installateur vinden

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Martouzin-Neuville vergelijken? Via het advies hieronder kies jij in enkele stappen een betrouwbare expert in jouw streek. Het merendeel van de installateurs bieden een kleine showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Let niet alleen op de tarieven. Check ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Betreft het een huurwoning of koophuis? Wat is de stroomvraag? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdracht omschrijven

  Verduidelijk duidelijk de woning. Het soort woning (schuin en/of plat) en de oriëntatie van de woning zijn zaken die van belang zijn. Maak tevens een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De expert levert jou dan ook toepasbaar zonnepanelen advies in Martouzin-Neuville.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Denk dan aan: achternaam, voornaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het emailadres. Hierdoor komen wij erachter hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Nadien versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van specialisten die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar check ook op eventuele keurmerken (bijvoorbeeld TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, CE-keurmerk) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Is zonnepanelen huren interessant?

Woon je in een huurhuis, is het dak te klein voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We kennen allerlei interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere clubhuizen die een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Beschikbaar vanaf €60,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huursom van de pv-panelen wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een hoge instapprijs is niet nodig.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Zoals met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Martouzin-Neuville op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Martouzin-Neuville
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Martouzin-Neuville een capaciteitstarief – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor consumenten met terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €90,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!