Anhée

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Anhée? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en financieel interessant. Met behulp van de nieuwste zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Dankzij dalende prijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de speciale terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dit ook op ons dak? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Met onze vergelijker bekijk jij accurate informatie die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Anhée!

zonnepanelen installateur 5537
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Groene investering.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Inclusief terugdraaiende teller.

ProvincieNamen
GemeenteAnhée
Postcode55370
Gasverbruik20.340 kWh
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€160,58

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Anhée mei 2024

Een speciale subsidie is er jammer genoeg niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be vind jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Anhée. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met jouw gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €800,00. Daarbij kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Anhée is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Dankzij de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Anhée
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home. Dit zijn speciale leningen waarmee consumenten verrassend voordelig een afbetalingsregeling kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is nu een speciale afspraak die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Val jij in deze categorie? Dan geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4810), dan is het belastingvoordeel al gauw €596. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het moet om een privéwoning gaan en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Hiervoor krijg je een vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Wek je meer op dan je verbruikt? In dit geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Dit gaat er straks wel anders uit zien: de klassieke mechanische tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met een 6% spaarrekening. De win is er niet alleen voor het milieu, tevens ook fiscaal erg interessant. Al tienduizenden huizen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie komt tot stand door het soort en merk, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe betaalbaarder het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Anhée liggen tussen om en nabij de €4600 en €5600, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen genereert zo’n 3040 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Essent en/of Qurrent betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €760,00 (onkosten mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in Anhée is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder tref je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120106€3500 – €4450€380
2284013€5125 – €5900€550
3330014€5900 – €6225€750
4389018€6475 – €6700€940
5468019€7100 – €7300€960
6515023€7450 – €8050€1040

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal zaken: genoeg ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Door o.a. de zonnepanelencheck Anhée bekijk jij of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Anhée is 3370 kWh. Je hebt dus nodig ongeveer 12 pv-panelen van 300 wattpiek. Advies: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek hoef je er ook minder te leggen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 800 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen gewenst, voor 1825 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2800 kWh moet je rekenen op 11, en voor 4000 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Wat is het beste type paneel?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. De meeste woningbezitters prefereren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Mede zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen zijn zeer flexibel. De kosten zijn lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Anhée?

Voor de installatie van zonnepanelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Veelal is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-anhee

Een zonnepanelen-installateur vinden

Erkende zonnepanelen bedrijven in Anhée vergelijken? Op basis van onze stappenplan heb je moeiteloos een goede specialist in de buurt. Diverse aanbieders bieden een kleine showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de prijzen. Check ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het uitgangspunt een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Omschrijf expliciet jouw woning. Het genre dak (schuin of plat) en de ligging van de woning zijn cruciaal. Kies daarna de gewenste uitvoerdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur levert jou dan ook relevant zonnepanelen advies in Anhée.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn gegevens als: jouw voornaam en achternaam, een mobiel/vast nummer, en het emailadres. Daardoor komen we erachter op welke manier je contact wilt onderhouden als er iets niet helemaal duidelijk is. Daarna verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 7 dagen ontvang je (een aantal) offertes van experts uit de omgeving. Focus niet uitsluitend op de aantrekkelijkste prijs, maar wees scherp op certificering (je kunt denken aan Recyclage, TÜV keurmerk, CE-keurmerk, RoHS certificaat) en referenties. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Huur je een woning en is het dak te klein voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Goed om te weten: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er ontwikkelen verscheidene rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan organisaties die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Beschikbaar vanaf €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Voldoende eigen geld is niet meer aan de orde.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Anhée op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Anhée
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Anhée een netvergoeding – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit geldt alleen voor woningen met pv-panelen met de terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €87,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente