Vresse-Sur-Semois

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Vresse-Sur-Semois? Zonnepanelen zijn duurzaam en een goede investering. Met behulp van een zonnepanelen-installatie kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Door o.a. de steeds gunstigere prijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de speciale terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoe zit het met kosten en het rendement? Met behulp van onze tool tref jij samengestelde tips die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Vresse-Sur-Semois!

zonnepanelen installateur 5550
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Profiteer van terugdraaiende teller

ProvincieNamen
GemeenteVresse-Sur-Semois
Postcode55500
Gasverbruik20.360 kWh
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€160,88

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Vresse-Sur-Semois juni 2024

Een speciale subsidie is niet beschikbaar in België. In sommige gemeenten zijn er een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be bekijk jij hoe het ervoor staat in de gemeente Vresse-Sur-Semois. Kom je er niet uit? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Tevens mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • In de gemeente Vresse-Sur-Semois zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Vresse-Sur-Semois
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening. Dit zijn interessante leningen waardoor consumenten zonder hoge lasten een speciaal type lening kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om hun woning energiezuiniger te maken. Voor zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4830), dan is jouw winst al gauw €599. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het gaat om een privé-woningen de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt wordt teruggeleverd aan het net. Ter compensatie ontvang je een vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. Er is wel verandering op komst: de traditionele tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al tienduizenden gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door de fabrikant, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper je uit bent. Dit komt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De huidige kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Vresse-Sur-Semois variëren tussen de €4900 en €5600 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een set met 10 panelen mondt uit in circa 3060 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Budget Energie of Pure Energie staat dit al gauw gelijk aan €765,00 (prijs juni 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Vresse-Sur-Semois kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht doorzoek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117306€3600 – €4500€430
2279011€5075 – €5775€575
3339016€6000 – €6150€725
4412017€6375 – €6675€890
5434019€6925 – €7300€970
6510023€7400 – €8175€1090

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het in lijn is met een aantal zaken: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een positie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een degelijke dakconstructie. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Door o.a. de zonnepanelencheck Vresse-Sur-Semois check je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vresse-Sur-Semois bedraagt 3380 kWh. Dit kan je zelf genereren met plusminus 12 zonnepanelen van 320 wattpiek. Disclaimer: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de toekomstige situatie. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen gewenst, voor 1975 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2850 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3875 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement komt aardig overeen. Bijna alle investeerders bestellen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evenzeer vind je dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen vallen veel minder op. De prijs ligt lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Moet ik een vergunning aanvragen in Vresse-Sur-Semois?

Voor de installatie van panelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Vaak is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-vresse-sur-semois

Installateur zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Vresse-Sur-Semois vergelijken? Geholpen door het advies hieronder vergelijk je moeiteloos een goede specialist in de regio. Een aantal bedrijven hebben faciliteiten zoals een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Er is meer dan alleen de kosten. Wees scherp op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Betreft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Spreken we over uw eigen woning of een huurhuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Specificeer expliciet het huis. Het genre dak (plat of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn hierin van enorm belang. Maak tevens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Maak ook gebruik van het vrije veld. De expert biedt zo toepasbaar zonnepanelen advies in Vresse-Sur-Semois.

 4. Voorkeur voor contact

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. We vragen om uw voornaam + achternaam, een mobiel/vast nummer, en het emailadres. Dan is het duidelijk hoe wij u kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Aansluitend verstrekken zij de proposities (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat van specialisten die actief zijn in de regio. Pas op voor alleen de laagste offerte, maar houd ook rekening met relevante keurmerken (denk aan RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk) en vraag naar recente projecten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Er zijn goede alternatieven: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We onderscheiden meerdere bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan gymzalen die hun dak/grond willen volleggen met zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Huren kan al vanaf €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • Het maandelijkse bedrag wordt niet geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Voldoende eigen geld is is geen vereiste.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Bijv. samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Vresse-Sur-Semois op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Vresse-Sur-Semois
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Vresse-Sur-Semois een aanvullend distributienettarief – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor consumenten met een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG omschrijft dit als volgt: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €89,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente