Winenne

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Winenne? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en financieel interessant. Aan de hand van een zonnepanelen-installatie kan je zelf stroom opwekken. Gezien gunstigere prijzen, de 6% BTW regeling en de interessante terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Dankzij deze pagina tref je veelzijdige gegevens over zonnepanelen kopen in Winenne!

zonnepanelen installateur 5570
 • Structureel lagere energiekost.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieNamen
GemeenteBeauraing
Postcode55700
Gasverbruik22.500 kWh
Stroomverbruik kWh3450 kWh
Gemiddelde energierekening€171,38

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Winenne juli 2024

Een landelijke subsidiepot is er jammer genoeg niet in België. In een aantal gemeenten vind je een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be bekijk je wat de regels zijn in de gemeente Beauraing. Kom je er niet uit? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Beauraing kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Door de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Winenne
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening. Dit zijn speciale leningen waardoor huizeneigenaren met een lage rente een lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4970), dan is jouw winst al gauw €616. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het gaat om een privé-woningen de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een redelijke vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dat geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: deze klassieke mechanische meters zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 4% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het klimaat, echter ook op financieel vlak. Al honderdduizenden woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt gebudgetteerd middels het model, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe rendabeler jouw investering. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten (juli 2024) van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Winenne schommelen tussen de €4800 en €6400 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen resulteert in circa 2870 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Eneco en Oxxio betaal je daarvoor zo’n €717,50 (kosten juli 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Winenne kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het volgende overzicht bekijk jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119708€3625 – €4475€410
2289013€5275 – €5900€650
3360016€6050 – €6025€725
4413018€6550 – €6600€950
5448019€7100 – €7125€980
6513023€7400 – €8125€1100

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een dakpostie tussen oost en west (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een degelijke dakconstructie. Mede is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Door de zonnepanelencheck Winenne tref jij de toepasbaarheid voor uw dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Winenne is 3450 kWh. Dit kan je zelf genereren met pakweg 12 panelen van 290 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Indien u kiest voor hoog rendement panelen zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 925 kWh zijn 4 pv-panelen genoeg, voor 1850 kWh gaan we uit van 8, voor 2925 kWh gaan we uit van 12, en voor 3800 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de bewoners bestellen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Bovendien vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De prijs ligt lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Winenne?

Voor PV-panelen op uw woning hoef je geen vergunning te regelen. Deze regel gaat niet op bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Doorgaans is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen niet op het dak worden gelegd of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-winenne

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Winenne vergelijken? Gebruikmakend van het advies hieronder heb je vandaag nog een uitstekende leverancier in je woonplaats. Diverse installateurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk niet alleen naar de offerteprijs. Vraag ook om certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Gaat het om een zakelijke of particuliere vraag? Is het uitgangspunt een woning in privé-bezit? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdracht omschrijven

  Specificeer duidelijk de woning. Het genre huis (schuin + plat) en de ligging van het huis zijn zaken die van belang zijn. Kies ook een installatiedatum die uitkomt. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De installateur geeft op die manier actueel zonnepanelen advies in Winenne.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Je kunt denken aan naam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het mailadres. Op basis daarvan is het voor ons duidelijk hoe je te bereiken bent als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens versturen ze de persoonlijke offerte.

 5. Offertes vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van experts uit de omgeving. Let niet alleen op de laagste prijs, maar wees scherp op de benodigde certificaten (bijvoorbeeld Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, VDE keurmerk, CE-keurmerk) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er zijn vele aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld gebouwendie het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Huren kan al vanaf €80,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huur van de panelen blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een hoge som spaargeld is is geen voorwaarde.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Winenne op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Winenne
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Winenne verplichte kost – mogelijk ken je het als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor Vlamingen met de terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €85,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!