Bièvre

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Bièvre? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en leveren ook nog eens euro’s op. Met zonnepanelen op jouw woning kan je zelf stroom opwekken. Omwille van dalende kosten, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door middel van deze pagina doorzoek jij bruikbare details die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Bièvre!

zonnepanelen installateur 5555
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieNamen
GemeenteBièvre
Postcode55550
Gasverbruik20.370 kWh
Stroomverbruik kWh3385 kWh
Gemiddelde energierekening€161,04

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Bièvre juni 2024

Een landelijke subsidieregeling bestaat niet in België. In verschillende gemeenten zien we duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Door gebruik te maken van energiesparen.be doorzoek je wat er precies mogelijk is in de gemeente Bièvre. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €700,00 of nog meer. Voorts mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • In de gemeente Bièvre kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Via de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Bièvre
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huishoudens verrassend voordelig een afbetalingsregeling kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Voor zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4840), dan is jouw winst al gauw €600. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het moet om een privéwoning gaan en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je weer terug injecteren aan het net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Dan krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit gaat wel veranderen: de traditionele tellers gaan plaats maken voor slimme meters. De komende jaren volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze planeet, tevens ook fiscaal erg interessant. Al vele tienduizenden huishoudens wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Bièvre komen doorgaans uit tussen de €5300 en €5900 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen staat voor plusminus 3070 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Delta en NLE betaal je voor dit stukje stroom wel €767,50 (kosten juni 2024). Met goedkope zonnepanelen in Bièvre is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht vind jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118106€3600 – €4300€390
2300011€5225 – €5675€575
3353016€5975 – €6200€775
4419016€6300 – €6750€950
5441020€6975 – €7300€1030
6483023€7425 – €7850€1060

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het overeenstemt met een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Gezien de zonnepanelencheck Bièvre tref jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bièvre is 3385 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig plusminus 11 panelen van 295 wattpiek. Concreet: we hebben het hier over een gemiddelde woning. In jouw geval kan het heel anders zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen afdoende, voor 1900 kWh gaat het om 8, voor 2975 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3900 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Wat is het beste type paneel?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. De gemiddelde woningbezitters prefereren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Bovendien vind je dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De investering is laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Heb ik een vergunning nodig in Bièvre?

Tijdens de montage van PV-panelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Gewoonlijk is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-bievre

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Bièvre vergelijken? Met behulp van het advies hieronder heb je snel en eenvoudig een betrouwbare vakspecialist in jouw omgeving. Verschillende monteurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Focus niet uitsluitend op de verkoopprijs. Check ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Praten we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het een huurhuis of koopwoning? Wat is de stroomvraag? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdrachtomschrijving

  Beschrijf het soort huis. Het genre dak (plat & schuin) en de focus-richting van het huis zijn essentieel. Maak vervolgens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist biedt zo aantrekkelijk zonnepanelen advies in Bièvre.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn naam, een (vast) telefoonnummer en een e-mailadres. Dan is het helder op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Daarna zenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen een week volgen er offertes van specialisten die goed staan aangeschreven. Pas op voor alleen de scherpste prijs, maar check ook op kleine lettertjes/certificaten (zoals RoHS certificaat, CE-keurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Is zonnepanelen huren interessant?

Heb jij een huurwoning, is het dak te klein voor panelen, of is het gewoon te duur? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er bestaan nogal wat prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan gebouwendie het dak over hebben voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Dit kan al vanaf €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huur van de panelen blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is is geen voorwaarde.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Hoe dat werkt? Denk aan met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Bièvre op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Bièvre
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Bièvre een vergoeding aan de distributienetbeheerder – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door consumenten met een zogenaamde terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Deze kosten fluctueren tussen de €85,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente