Froidfontaine

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Froidfontaine? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en fiscaal aantrekkelijk. Met behulp van zonnepanelen op je woning wek je zelf schone energie op. Door o.a. de steeds gunstigere prijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de welbekende terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Is mijn dak geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Middels onze website lees jij bruikbare details die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Froidfontaine!

zonnepanelen installateur 5576
 • Snelle terugverdientijd.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • BTW terugvragen.

ProvincieNamen
GemeenteBeauraing
Postcode55760
Gasverbruik22.660 kWh
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€173,84

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Froidfontaine juli 2024

Een speciale subsidie is er helaas niet in België. In sommige gemeenten zijn er speciale premies en/of leningen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be tref jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Beauraing. Is dit voor jou onduidelijk? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €800,00. Tevens mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • In de gemeente Beauraing zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Froidfontaine
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy. Een lening met unieke voorwaarden waardoor gezinnen tegen een speciaal rentetarief een speciale lening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Val jij in deze categorie? Dan mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4380), dan loopt het voordeel al gauw op tot €543. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het is een woning die 100% particulier is en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je terug op het net injecteren. Hiervoor ontvang je een gepaste vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In dat geval krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. Dit gaat er straks wel anders uit zien: de traditionele tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al enkele honderdduizenden gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt vastgesteld door de fabrikant, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Froidfontaine schommelen tussen de €4400 en €6400 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een pakket met 10 panelen genereert zo’n 3030 kWh stroom. Bij een maatschappij als Essent en Powerpeers betaal je hiervoor wel €757,50 (tarief juli 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Froidfontaine is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hierna vind je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119206€3450 – €4375€420
2296011€5200 – €5750€500
3360014€5925 – €6175€750
4391017€6375 – €6600€890
5447019€6925 – €7150€970
6517021€7525 – €8000€1110

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal regels: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Omwille van de zonnepanelencheck Froidfontaine ontdek jij of uw dak in aanmerking komt. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Froidfontaine bedraagt 3530 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig ongeveer 12 zonnepanelen van 325 wattpiek. Let op: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Kijk ook goed naar het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 1000 kWh zijn 4 panelen gewenst, voor 1825 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2875 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3925 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. De gemiddelde bewoners prefereren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evengoed kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Deze panelen hebben een fraai uiterlijk. De kosten zijn lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Froidfontaine?

Voor het leggen van panelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In algemene zin is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-froidfontaine

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Froidfontaine vergelijken? Op basis van onderstaande tips heb je in enkele stappen een betrouwbare vakman in de buurt. De meeste bedrijven hebben een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de aanschafprijzen. Bekijk ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Gaat het om een particuliere of zakelijke aanvraag? Gaat het om een woning in privé-bezit? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project omschrijven

  Detailleer zo concreet mogelijk het huis. De woning-categorie (plat of schuin) en de focus-richting van het huis zijn zaken die van belang zijn. Selecteer ook de gewenste uitvoerdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert verschaft dan namelijk uitstekend zonnepanelen advies in Froidfontaine.

 4. Overige gegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Denk dan aan: uw voornaam + achternaam, een mobiel/vast nummer, en het emailadres. Daardoor weten we hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Daarna verstrekken zij de offerte op maat.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van installatiebedrijven die actief zijn in de regio. Beperk je niet alleen tot de beste aanschafprijs, maar vraag ook om eventuele keurmerken (denk aan IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, ISO certificaat) en verhalen van andere klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Woon je in een huurhuis, is het dak te klein voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er zijn allerlei aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan ondernemingen die hun dak willen volleggen met zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Huren kan al vanaf €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huur van de panelen blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een eigen spaarpot is is geen must.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Je kunt denken aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Froidfontaine op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Froidfontaine
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Froidfontaine aanvullend capaciteitstarief – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door consumenten met een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €85,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!