Baronville

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Baronville? Zonnepanelen zijn duurzaam en heb je razendsnel terugverdiend. Aan de hand van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Door o.a. de dalende prijzen van de panelen, de speciale 6%-BTW regeling en de welbekende terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Middels onze tool vind je actuele informatie aangaande zonnepanelen kopen in Baronville!

zonnepanelen installateur 5570
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Inclusief terugdraaiende teller.

ProvincieNamen
GemeenteBeauraing
Postcode55700
Gasverbruik22.420 kWh
Stroomverbruik kWh3410 kWh
Gemiddelde energierekening€170,14

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Baronville juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Op energiesparen.be check jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Beauraing. Is de informatie niet te vinden? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit levert al snel honderden euro’s op. Tevens mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Beauraing kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Middels de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Baronville
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huizeneigenaren extra voordelig een speciale lening kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Op de aanschaf van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4890), dan is het belastingvoordeel al gauw €606. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Daarvoor krijg jeeen gepaste vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan krijg je nog geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: de “ouderwetse” tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 4% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aardbol, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al vele tienduizenden investeerders hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen is gebaseerd op de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te goedkoper het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Baronville zitten vaak tussen de €4700 en €6300 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set met 10 panelen genereert pak ‘m beet 2790 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Eneco en Oxxio betaal je daarvoor zo’n €697,50 (onkosten juli 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Baronville kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna tref jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118108€3425 – €4475€400
2300012€5050 – €5900€525
3335015€5950 – €6225€775
4386018€6525 – €6725€900
5463020€7100 – €7250€990
6499023€7475 – €8175€1110

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het voldoet aan een aantal condities: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Gezien de zonnepanelencheck Baronville lees jij de geschiktheid van je dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Baronville bedraagt 3410 kWh. Dit kan je zelf opwekken met grofweg 11 zonnepanelen van 300 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Houd ook rekening met de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 1000 kWh zijn 5 zonnepanelen afdoende, voor 1950 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2975 kWh zijn dat er 11, en voor 3825 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Wat is het beste type paneel?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. Bijna alle bewoners maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De prijs ligt lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Welke vergunning moet ik hebben in Baronville?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op uw dak is een vergunning overbodig. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Dikwijls is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-baronville

Installateur zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Baronville vergelijken? Geholpen door het onderstaande stappenplan tref jij moeiteloos een betrouwbare installateur in jouw streek. Verscheidene monteurs hebben de beschikking over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Focus niet uitsluitend op de offerteprijs. Check ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Hebben we het over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Hebben we het over een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Omschrijf het project

  Definieer expliciet jouw woning. Het type woning (plat of schuin) en de ligging van het dak zijn van groot belang. Kies vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. Het installatiebedrijf biedt zo uitstekend zonnepanelen advies in Baronville.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Wat we willen weten zijn jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en het emailadres. Daardoor is het duidelijk hoe we contact kunnen opnemen voor eventuele vragen. Nadien ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van vakmannen uit de buurt. Focus niet uitsluitend op de laagste prijs, maar check ook op de benodigde certificaten (bijvoorbeeld TÜV keurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit is geen issues meer: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We zien allerlei aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan clubhuizen die een stuk van het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Huren kan al vanaf €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huurprijs wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een grote som geld is niet meer noodzakelijk.
 • Of denk aan een meer collectief project. Je kunt denken aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Baronville op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Baronville
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Baronville een aanvullend distributienettarief – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door Vlamingen die beschikken over een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €89,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!