Dion

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Dion? Zonnepanelen zijn duurzaam en leveren ook nog eens euro’s op. Middels krachtige zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Wegens de dalende inkoopprijs, de speciale 6%-BTW regeling en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan het ook op mijn huis? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Geholpen door onze tool tref jij bruikbare gegevens met betrekking tot zonnepanelen kopen in Dion!

zonnepanelen installateur 5570
 • Structureel lagere energiekost.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Inclusief terugdraaiende teller.

ProvincieNamen
GemeenteBeauraing
Postcode55700
Gasverbruik22.430 kWh
Stroomverbruik kWh3415 kWh
Gemiddelde energierekening€170,30

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Dion juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met speciale premies en/of leningen. Door te surfen naar energiesparen.be bekijk je hoe het ervoor staat in de gemeente Beauraing. Onduidelijke informatie? Mail of bel dan even jouw gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit scheelt je zo €800,00. Ten derde kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • Binnen de gemeente Beauraing zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Dankzij de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Dion
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor gezinnen met een interessante rente een speciaal type lening kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4900), dan bedraagt het voordeel al snel €607. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. In ruil ontvang je een vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In dit geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de overproductie. Er is wel verandering op komst: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, maar ook op een lagere energierekening. Al vele tienduizenden consumenten zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen komt tot stand door de fabrikant, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe voordeliger het is. Dit is het effect van de situatie dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Dion liggen tussen de €4100 en €6600 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Verwachte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat voor pakweg 2800 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Eneco en Oxxio betaal je al snel €700,00 (vergoeding juli 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Dion kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hierna doorzoek je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118006€3625 – €4500€390
2294012€5000 – €5725€650
3322015€5925 – €6125€800
4416018€6325 – €6650€950
5458020€7000 – €7225€960
6520023€7550 – €7900€1040

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het conformeert aan een aantal zaken: genoeg ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Mede is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Dion vind je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Dion is 3415 kWh. Dit staat voor plusminus 10 zonnepanelen van 315 wattpiek. Advies: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 panelen passend, voor 1850 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2825 kWh gaan we uit van 12, en voor 3850 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is nagenoeg gelijk. De meeste woningbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evenzeer bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De investering is laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Moet ik een vergunning aanvragen in Dion?

Voor het leggen van PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In algemene zin is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-dion

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Dion vergelijken? D.m.v. onze stappenplan vergelijk je snel en eenvoudig een goede monteur in jouw streek. Verschillende leveranciers bieden een kleine showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan de tarieven. Check ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je krijgt op die manier alleen offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Treft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Praten we over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Omschrijf de aard van het huis. Het genre woning (schuin en/of plat) en de geografische ligging van het huis zijn essentieel. Selecteer vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur geeft jou dan professioneel zonnepanelen advies in Dion.

 4. Overige gegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn naam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en niet te vergeten uw e-mail. Op basis daarvan weten wij ook hoe je te bereiken bent voor eventuele vragen. Daaropvolgend versturen ze de offerte op basis van uw wensen.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van adviseurs uit uw regio. Kijk verder dan de laagste offerte, maar kijk goed naar certificaten en keurmerken (denk aan Recyclage, IEC keurmerk, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en reviews van klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Heb jij een huurwoning, is het dak te klein voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen allerlei bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld scholen die hun dak over hebben voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. De tarieven beginnen bij €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De totale huursom wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Eigen geld is is geen vereiste.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Denk aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Dion op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Dion
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Dion een vergoeding aan de distributienetbeheerder – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningen die beschikken over een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG is duidelijk: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomZij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €89,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!