Pondrôme

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Pondrôme? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en hebben een prima rendement. Op basis van krachtige zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Mede door de lagere prijs van de panelen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de welbekende terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Door onze website check je veelzijdige info die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Pondrôme!

zonnepanelen installateur 5574
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Milieubewuste keuze.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieNamen
GemeenteBeauraing
Postcode55740
Gasverbruik22.540 kWh
Stroomverbruik kWh3470 kWh
Gemiddelde energierekening€171,99

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Pondrôme juli 2024

Een speciale subsidie is er jammer genoeg niet in België. In verschillende gemeenten zien we speciale premies en/of leningen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be tref jij hoe het ervoor staat in de gemeente Beauraing. Kom je er niet uit? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Ten derde mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Beauraing zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Door de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Pondrôme
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee woningeigenaren zonder hoge lasten een speciaal type lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Neem je een set met panelen van 4000Wp (€5010), dan is het belastingvoordeel al gauw €621. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het moet een 100% prive-woning zijn en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je terug op het net injecteren. Voor dit stukje elektriciteit krijg je natuurlijk een vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: deze klassieke mechanische meters moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6 procent spaarrente. Niet alleen goed voor onze aardbol, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al 500.000gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt gebudgetteerd middels de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe goedkoper het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Pondrôme liggen tussen de €4300 en €6300 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa grofweg 2910 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Essent of Qurrent betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €727,50 (prijs juli 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Pondrôme bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hieronder bekijk je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118806€3500 – €4475€430
2287012€5000 – €5725€500
3347016€5900 – €6225€825
4406018€6400 – €6650€910
5439019€6975 – €7275€1020
6496021€7475 – €8200€1090

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het schikt naar een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, gericht tussen west en oost (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak met een goede constructie. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Gezien de zonnepanelencheck Pondrôme achterhaal je de toepasbaarheid voor uw dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Pondrôme bedraagt 3470 kWh. Hiervoor heb je nodig pakweg 12 pv-panelen van 285 wattpiek. Concreet: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 zonnepanelen gewenst, voor 1900 kWh gaan we uit van 7, voor 2975 kWh zijn dat er 12, en voor 3825 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. Bijna alle investeerders verkiezen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Verder vind je dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De prijs ligt lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Pondrôme?

Voor het laten leggen van panelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen niet op het dak worden gelegd of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-pondrome

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Pondrôme vergelijken? Middels het onderstaande stappenplan zoek jij zonder problemen een goede aanbieder in de regio. Een aantal leveranciers hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Beperk je niet alleen tot het tarief. Check ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Betreft het een zakelijke of particuliere vraag? Treft het een particuliere woning of huurwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdracht omschrijven

  Definieer de karakteristieken van de woning. Het genre dak (schuin + plat) en de focus-richting van de woning zijn hierin van enorm belang. Selecteer ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur geeft dan professioneel zonnepanelen advies in Pondrôme.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Van belang zijn naam, telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Zo is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen opnemen in het geval er extra info nodig is. Daarna versturen ze de offerte op maat.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 7 dagen ontvang je een offerte op maat van deskundigen uit uw regio. Kijk verder dan de laagste offerte, maar kijk goed naar certificering (zoals bijv. IEC keurmerk, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Goed om te weten: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen verscheidene bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor scholen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Beschikbaar vanaf €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huur van de panelen blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is is geen vereiste.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Pondrôme op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Pondrôme
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Pondrôme een capaciteitstarief – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningen met de terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Beschik jij over een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €86,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!