Javingue

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Javingue? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en goed voor de portemonnee. Met behulp van innovatieve zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Door de hogere wattpiek per zonnepaneel, de royale 6%-BTW constructie, en de interessante terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Is dit iets voor mijn woning? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Met zonnepanelenvoordeel.be bekijk je waardevolle gegevens aangaande zonnepanelen kopen in Javingue!

zonnepanelen installateur 5570
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Duurzame investering.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieNamen
GemeenteBeauraing
Postcode55700
Gasverbruik22.470 kWh
Stroomverbruik kWh3435 kWh
Gemiddelde energierekening€170,91

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Javingue juli 2024

Een speciale subsidie bestaat niet in België. In verschillende gemeenten zien we energiepremies of speciale groene leningen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) vind je wat de regels zijn in de gemeente Beauraing. Kan je het niet vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Daarbij kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Beauraing kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Via de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Javingue
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee woningeigenaren tegen een lage rente een speciaal type lening kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Voor zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4940), dan pak je al snel €612. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert injecteer je terug op het energienet. In ruil ontvang je een gepaste vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dat geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor dit overschot. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: deze klassieke mechanische meters gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5 procent spaarrente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Al vele tienduizenden huizen wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt bepaald door de fabrikant, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te rendabeler jouw investering. Dit is een efficiency-effect omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Javingue variëren tussen de €4100 en €5800 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een pakket met 10 panelen resulteert in pak ‘m beet 2840 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Eneco en/of Vandebron betaal je daarvoor zo’n €710,00 (onkosten juli 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Javingue kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de volgende paragraaf vind je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119208€3625 – €4425€420
2294011€5025 – €5650€675
3352016€6000 – €6050€750
4414016€6450 – €6750€880
5466020€7000 – €7225€1020
6506023€7575 – €8125€1110

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het conformeert aan een aantal richtlijnen: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Dankzij de zonnepanelencheck Javingue bekijk jij of het dak van uw woning kan. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Javingue is 3435 kWh. Je hebt dus nodig zo’n 12 panelen van 285 wattpiek. Concreet: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw situatie kan verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Kijk ook goed naar de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen afdoende, voor 1875 kWh zijn dat er 8, voor 2850 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3950 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. Bijna alle mensen prefereren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Deze panelen hebben een mooier uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Javingue?

Bij het installeren van PV-panelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Dit geldt niet voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Vaak is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-javingue

Een zonnepanelen-installateur vinden

Direkt zonnepanelen bedrijven in Javingue vergelijken? Door gebruik te maken van onderstaande tips tref je in korte tijd een goede installateur in je woonplaats. Een aantal monteurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de offerteprijs. Kijk goed naar certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Betreft het een particuliere of zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een aangekochte woning of huur je? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project beschrijven

  Specificeer expliciet jouw woning. De woning-categorie (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het huis zijn goede voorbeelden. Maak ook een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De deskundige levert jou dan ook aantrekkelijk zonnepanelen advies in Javingue.

 4. Voorkeur voor contact

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn jouw voornaam en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Hierdoor komen wij erachter hoe we met jou in contact kunnen komen indien er onduidelijkheden zijn. Aansluitend versturen ze de offerte op maat.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na uiterlijk een week ontvang je (een aantal) offertes van installateurs met een goede naam in de buurt. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste aanbieder, maar let ook op certificaten en keurmerken (bijvoorbeeld TÜV keurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk, Recyclage) en referenties. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor panelen, of is de investering nu te groot? Dan is er een oplossing, want je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er verschijnen meerdere prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld verenigingen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, De kosten bedragen zo’n €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huursom van de pv-panelen blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een grote som geld is is geen vereiste.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Zoals met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Javingue op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Javingue
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Javingue aanvullend capaciteitstarief – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door consumenten met de terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €95,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!