Booitshoeke

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Booitshoeke? Zonnepanelen zijn duurzaam en men kan er flink door besparen. Dankzij de zonnepanelen van tegenwoordig wek je zelf schone energie op. Als gevolg van dalende kosten, de 6% BTW regeling en de speciale terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Op basis van onze tool lees jij handige info die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Booitshoeke!

zonnepanelen installateur 8630
 • Lagere energiekost.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteVeurne
Postcode86300
Gasverbruik22.630 kWh
Stroomverbruik kWh3315 kWh
Gemiddelde energierekening€168,88

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Booitshoeke juli 2024

Een landelijke subsidiepot is er niet in België. Wel bestaan er gemeenten met duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be lees jij wat de regels zijn in de gemeente Veurne. Kan je hier niets over vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit scheelt je zo €800,00. Daarbij kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • In de gemeente Veurne is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Door de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Booitshoeke
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee woningeigenaren met een interessante rente een groene lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om hun woning energiezuiniger te maken. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4850), dan is het voordeel al snel €601. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terug op het net injecteren. Ter compensatie krijg je een vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In dat geval krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: de traditionele tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met 4 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, maar ook voor de portemonnee! Al ruim tienduizenden gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te betaalbaarder het wordt. De reden daarvan is: omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De huidige kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Booitshoeke schommelen tussen de €4100 en €5700, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Verwachte opbrengsten
Een set met 10 panelen staat gelijk aan circa ongeveer 2800 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Budget Energie en/of Qurrent betaal je al snel €700,00 (prijs juli 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Booitshoeke is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel tref je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118408€3550 – €4500€380
2301011€5025 – €5725€600
3332014€5900 – €6025€725
4393016€6350 – €6850€890
5444019€6950 – €7125€1020
6509021€7700 – €8000€1040

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het in lijn is met een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is ideaal), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Booitshoeke tref jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Booitshoeke is 3315 kWh. Hiervoor heb je nodig omstreeks 11 zonnepanelen van 285 wattpiek. Disclaimer: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er minder nodig. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen afdoende, voor 2000 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2900 kWh gaat het om 12, en voor 3900 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is zo goed als gelijk. Veel consumenten maken een keuze voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Daarnaast kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De aanschafkosten liggen lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning noodzakelijk in Booitshoeke?

Voor de installatie van panelen op het huis is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Dikwijls moet er ook een vergunning aangevraagd worden als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-booitshoeke

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Booitshoeke vergelijken? Geholpen door de uitleg die hierna komt kies je vandaag nog een uitstekende aanbieder in jouw omgeving. Tal van specialisten hebben een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk verder dan de offerteprijs. Houd ook rekening met vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Praten we over een zakelijke of particuliere vraag? Hebben we het over een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdracht omschrijven

  Definieer zo concreet mogelijk de woning. Het type huis (plat en/of schuin) en de ligging van de woning zijn zaken die van belang zijn. Kies daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vul gerust het opmerkingenveld in. De deskundige verschaft dan namelijk relevant zonnepanelen advies in Booitshoeke.

 4. Overige gegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. We vragen om uw voornaam + achternaam, telefoonnummer en uw huidige mailadres. Zo weten wij ook op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Aansluitend verstrekken zij de persoonlijke offerte.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van installateurs met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op de beste aanschafprijs, maar bekijk ook certificering (voorbeelden zijn IEC keurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Huur jij een huis en is het dak te klein voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! Er zijn vele interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor gymzalen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Huren kan al vanaf €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • Het maandelijkse bedrag wordt niet geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een eigen spaarpot is niet meer noodzakelijk.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Booitshoeke op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Booitshoeke
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Booitshoeke een forfaitaire vergoeding – mogelijk ken je het als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor consumenten met terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €90,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!