Bulskamp

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Bulskamp? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en winstgevend. Met de nieuwste zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Gezien dalende kosten, de speciale 6%-BTW regeling en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Kan dat ook voor mijn huis? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Met behulp van zonnepanelenvoordeel.be lees je omvangrijke adviezen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Bulskamp!

zonnepanelen installateur 8630
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Goed voor het milieu.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Inclusief terugdraaiende teller.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteVeurne
Postcode86300
Gasverbruik22.640 kWh
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€169,03

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Bulskamp juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet in België. In verschillende gemeenten zien we regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) tref je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Veurne. Kan je hier niets over vinden? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Veurne kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Via de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Bulskamp
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huishoudens zonder hoge lasten een lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4860), dan profiteer je al van een korting van zo’n €602. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het moet om een privéwoning gaan en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dit geval krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: deze klassieke mechanische meters zullen worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement kan je vergelijken met 5 procent rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op de aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al 500.000gezinnen hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen wordt bepaald door het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Bulskamp schommelen tussen de €4600 en €6700 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in staat voor zo’n 2810 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Greenchoice en Qurrent betaal je hiervoor wel €702,50 (vergoeding juli 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Bulskamp kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht bekijk jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120607€3525 – €4325€430
2306013€5225 – €5875€625
3344014€5900 – €6250€800
4381017€6425 – €6850€940
5466019€6925 – €7175€970
6519023€7425 – €7875€1110

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het in lijn is met een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Met hulp van de zonnepanelencheck Bulskamp tref je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bulskamp bedraagt 3320 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig omstreeks 10 pv-panelen van 325 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met een hoger vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Houd ook rekening met het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 panelen afdoende, voor 1825 kWh gaat het om 7, voor 2975 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3850 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. Veel mensen geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er is ook een all-black variant. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Overigens zijn er dunne-film panelen. Deze PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De prijs ligt lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning noodzakelijk in Bulskamp?

Puur voor panelen op een woning is geen vergunning nodig. Helaas is dat anders bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaliter is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-bulskamp

Een zonnepanelen-installateur vinden

Populaire zonnepanelen bedrijven in Bulskamp vergelijken? Door de adviezen van onze specialisten zoek jij in enkele stappen een uitmuntende vakman in de regio. Verschillende specialisten hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op het tarief. Wees scherp op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het een particuliere of zakelijke vraag? Hebben we het over een huurwoning of koophuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Beschrijf de opdracht

  Beschrijf de karakteristieken van het huis. Het soort huis (plat of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn hierin van enorm belang. Maak ook een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur geeft jou dan actueel zonnepanelen advies in Bulskamp.

 4. Voorkeur voor contact

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het gaat hier om je voor- en achternaam, telefoonnummer en een e-mailadres. Op die manier komen we erachter hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Daaropvolgend ontvang je de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen een week krijg je persoonlijke offertes van adviseurs die goed staan aangeschreven. Er is meer dan alleen de goedkoopste aanbieder, maar check ook op kleine lettertjes/certificaten (bijvoorbeeld TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, IEC keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We zien allerlei duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor scholen die hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kost om en nabij de €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huur van de panelen wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Veel spaargeld is is geen voorwaarde.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Zoals met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Bulskamp op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Bulskamp
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Bulskamp een bijdrage – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningeigenaren met de terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom moet ik dit betalen? De VREG maakt dit wat duidelijker: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten fluctueren tussen de €85,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!