Zoutenaaie

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Zoutenaaie? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en men kan er flink door besparen. Gebruikmakend van de zonnepanelen van tegenwoordig wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Dankzij gunstigere prijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de speciale terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Op basis van de zonnepanelen-vergelijker doorzoek jij omvangrijke raadgeving m.b.t. zonnepanelen kopen in Zoutenaaie!

zonnepanelen installateur 8630
 • Lagere energiekost.
 • Verantwoorde investering.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Profiteer van het 6% BTW-tarief

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteVeurne
Postcode86300
Gasverbruik22.710 kWh
Stroomverbruik kWh3355 kWh
Gemiddelde energierekening€170,11

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Zoutenaaie juni 2024

Een universele subsidieregeling is niet beschikbaar in België. In een aantal gemeenten vind je regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Door te surfen naar energiesparen.be lees jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Veurne. Is er niets over te lezen? Bel of mail dan met jouw gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit scheelt je zo €900,00. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • In de gemeente Veurne is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Via de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Zoutenaaie
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Deze groene leningen waardoor consumenten met een lage rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Voor zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4930), dan loopt het voordeel al gauw op tot €611. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het is een woning die 100% particulier is en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie ontvang je een vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dat geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de overproductie. Vermoedelijk blijft dit niet zo: de ouderwetse tellers worden ingeruild voor slimme meters. De komende jaren volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement komt overeen met een 6 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al ruim vele tienduizenden gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe lager de investering. De reden daarvan is: omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten (juni 2024) van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Zoutenaaie liggen tussen om en nabij de €5200 en €6600, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen in staat voor om en nabij 2880 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Engie en/of Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €720,00 (tarieven juni 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Zoutenaaie kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de volgende paragraaf vind je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119607€3625 – €4475€410
2303013€5175 – €5850€525
3359015€6050 – €6075€750
4386016€6450 – €6650€940
5465020€6900 – €7225€960
6510022€7550 – €8125€1070

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal randvoorwaarden: plek beschikbaar op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Dankzij de zonnepanelencheck Zoutenaaie tref je of jouw dak geschikt is. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zoutenaaie is 3355 kWh. Dit staat voor circa 12 panelen van 290 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 925 kWh zijn 4 zonnepanelen genoeg, voor 1800 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2900 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3850 kWh zijn dat 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. Meer dan 50% van de consumenten maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evenzeer kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De prijs ligt lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Moet ik een vergunning aanvragen in Zoutenaaie?

Voor het leggen van panelen op het huis is een vergunning overbodig. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In algemene zin is ook een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-zoutenaaie

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Zoutenaaie vergelijken? Met behulp van onze stappenplan heb jij vandaag nog een betrouwbare vakspecialist in de regio. Het merendeel van de leveranciers hebben de beschikking over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk niet alleen naar de verkoopprijs. Check ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Treft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Betreft het een huurwoning of koophuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Omschrijf zo concreet mogelijk het huis. Het type dak (plat + schuin) en de oriëntatie van de woning zijn hierin van enorm belang. Maak vervolgens een keuze voor een ideale leverdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige geeft jou dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Zoutenaaie.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Wat we willen weten zijn naam, een (vast) telefoonnummer en e-mailadres. Daardoor is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  In een week ontvangt u een of meerdere offertes van deskundigen uit uw regio. Beperk je niet alleen tot de scherpste aanbieder, maar vraag ook om certificaten en keurmerken (denk aan Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat, Recyclage) en verhalen van andere klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of heb je onvoldoende budget? Dit is geen issues meer: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We zien verschillende prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn organisaties die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, De kosten bedragen zo’n €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huursom ligt vast, en loopt niet op.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een eigen spaarpot is is geen vereiste.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Je kunt denken aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Zoutenaaie op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Zoutenaaie
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Zoutenaaie een bijdrage – misschien ook bekend als prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningen met pv-panelen met een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG is duidelijk: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €89,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!