Wulveringem

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Wulveringem? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en fiscaal aantrekkelijk. Met zonnepanelen op je woning wek je zelf energie op uit de zon. Mede door de hogere wattpiek per zonnepaneel, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de interessante terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Is dit iets voor mijn woning? Wat is het rendement na 10 jaar? Door middel van de zonnepanelen-vergelijker doorzoek je bruikbare adviezen die helpen bij zonnepanelen kopen in Wulveringem!

zonnepanelen installateur 8630
 • Lagere energiekost.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Profiteer van het 6% BTW-tarief

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteVeurne
Postcode86300
Gasverbruik22.700 kWh
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€169,96

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Wulveringem juli 2024

Een speciale subsidie is er helaas niet in België. In sommige gemeenten zijn er speciale premies en/of leningen. Door gebruik te maken van energiesparen.be doorzoek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Veurne. Onduidelijke informatie? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • In de gemeente Veurne zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Wulveringem
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huizeneigenaren extra goedkoop een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4920), dan bedraagt het voordeel al snel €610. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het gaat om een privé-woningen de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. In ruil ontvang je een redelijke vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: de “ouderwetse” tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Al enkele honderdduizenden huizen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt bepaald door het type zonnecel, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te lager de investering. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Wulveringem fluctueren tussen de €5000 en €5700 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en rendement
Een set bestaande uit 10 pv-panelen mondt uit in pakweg 2870 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Budget Energie en Nuon staat dit al gauw gelijk aan €717,50 (prijspeil juli 2024). Met goedkope zonnepanelen in Wulveringem kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hierna lees je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117906€3475 – €4450€420
2301013€5225 – €5775€575
3320014€6100 – €6250€800
4394016€6300 – €6750€900
5460019€7025 – €7250€990
6487022€7450 – €8150€1100

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het conformeert aan een aantal condities: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Dankzij de zonnepanelencheck Wulveringem ontdek jij of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wulveringem is 3350 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig grofweg 12 panelen van 295 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen passend, voor 1875 kWh moet je rekenen op 8, voor 2800 kWh gaan we uit van 11, en voor 4000 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. De meeste bewoners maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Tevens onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De kosten liggen relatief laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Wulveringem?

Voor PV-panelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Dit is wel het geval bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Dikwijls is een vergunning noodzakelijk als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-wulveringem

Installateur zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Wulveringem vergelijken? Door tips van onze adviseurs zoek jij in een zeer korte periode een uitstekende expert in de regio. Diverse leveranciers hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de kosten. Kijk goed naar voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  We zoeken installateurs uit de buurt. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Praten we over een zakelijke of particuliere vraag? Betreft het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project omschrijven

  Definieer het soort huis. De woning-categorie (schuin en/of plat) en de oriëntatie van het dak zijn daarin van belang. Selecteer vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De adviseur verschaft dan namelijk geschikt zonnepanelen advies in Wulveringem.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn voorletter + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en een e-mailadres. Op basis daarvan komen we erachter hoe je te bereiken bent wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien verzenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 7 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van specialisten uit de regio. Kijk verder dan de goedkoopste prijzen, maar check ook certificaten en keurmerken (bijvoorbeeld TÜV keurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat) en klantervaringen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Huur je een woning en is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of is het gewoon te duur? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen allerlei aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn gymzalen die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. De kosten bedragen zo’n €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huurprijs wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een hoge som spaargeld is niet meer noodzakelijk.
 • Of denk aan een meer collectief project. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Wulveringem op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Wulveringem
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Wulveringem een bijdrage – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €86,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!