Eggewaartskapelle

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Eggewaartskapelle? Zonnepanelen zijn duurzaam en een goede investering. Gebruikmakend van zonnepanelen op je woning wek je in eigen beheer groene stroom op. Ten gevolg van de dalende verkoopprijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de welbekende terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan dat ook voor mijn huis? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Geholpen door zonnepanelenvoordeel.be lees jij handige details m.b.t. zonnepanelen kopen in Eggewaartskapelle!

zonnepanelen installateur 8630
 • Lagere energielasten.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Inclusief terugdraaiende teller.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteVeurne
Postcode86300
Gasverbruik22.660 kWh
Stroomverbruik kWh3330 kWh
Gemiddelde energierekening€169,34

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Eggewaartskapelle juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet beschikbaar in België. Regelmatig hebben gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be check je de spelregels in de gemeente Veurne. Onduidelijke informatie? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Ten derde mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Veurne zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Door middel van de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Eggewaartskapelle
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee woningeigenaren tegen een speciaal rentetarief een lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4880), dan is jouw winst al gauw €605. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. In ruil ontvang je natuurlijk een vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Dan krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de overproductie. Vermoedelijk blijft dit niet zo: de traditionele tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. De komende jaren komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Al vele tienduizenden gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt bepaald door het model, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger het is. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten (juni 2024) van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Eggewaartskapelle schommelen tussen de €4900 en €6500 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen resulteert in grofweg 2830 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Essent en/of Qurrent betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €707,50 (vergoeding juni 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Eggewaartskapelle is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf bekijk je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120506€3500 – €4400€380
2298012€5300 – €5725€550
3352014€5975 – €6275€825
4417018€6475 – €6775€900
5441019€6950 – €7150€1000
6517023€7600 – €7950€1100

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het conformeert aan een aantal richtlijnen: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is ideaal), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak met een goede constructie. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Eggewaartskapelle check jij of je dak geschikt is voor montage. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Eggewaartskapelle bedraagt 3330 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 12 zonnepanelen van 285 wattpiek. Advies: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met een hoger vermogen zijn er minder nodig. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 5 pv-panelen geschikt, voor 1850 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2950 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3900 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement verschilt niet veel. De meeste mensen installeren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Ook kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Heb ik een vergunning nodig in Eggewaartskapelle?

Voor de installatie van panelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Helaas is dat anders bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Doorgaans is ook een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-eggewaartskapelle

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Eggewaartskapelle vergelijken? D.m.v. onderstaande tips zoek jij in korte tijd een professionele specialist in de buurt. Verschillende specialisten hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de kosten. Wees scherp op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Spreken we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Treft het een woning in privé-bezit? Wat is de stroomvraag? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Omschrijf het project

  Detailleer expliciet het huis. De huis-categorie (schuin of plat) en de focus-richting van het huis zijn van groot belang. Kies daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De installateur biedt zo uitstekend zonnepanelen advies in Eggewaartskapelle.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Van belang zijn jouw naam (+ achternaam), een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Vandaar weten wij ook hoe wij u kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Als laatste krijgt u natuurlijk de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes vergelijken

  Na 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs die goed staan aangeschreven. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste aanbieder, maar bekijk ook certificaten en keurmerken (voorbeelden zijn TÜV keurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat, Recyclage) en klantervaringen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Is zonnepanelen huren interessant?

Woon je in een huurhuis, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Er zijn goede alternatieven: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er zijn allerlei mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name bedrijven die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Dit kost zo’n €60,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Voldoende eigen geld is niet meer aan de orde.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Je kunt denken aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Eggewaartskapelle op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Eggewaartskapelle
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Eggewaartskapelle verplichte kost – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor consumenten met terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €87,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!