De Moeren

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in De Moeren? Zonnepanelen zijn duurzaam en goed voor de portemonnee. Door middel van het zonnepanelen-systeem kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Omwille van de hogere wattpiek per zonnepaneel, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan dit ook op ons dak? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Op basis van de zonnepanelen-vergelijker tref jij accurate aanbevelingen m.b.t. zonnepanelen kopen in De Moeren!

zonnepanelen installateur 8630
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteVeurne
Postcode86300
Gasverbruik22.650 kWh
Stroomverbruik kWh3325 kWh
Gemiddelde energierekening€169,19

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in De Moeren juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie bestaat niet in België. Verscheidene gemeenten werken met aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Via de website energiesparen.be bekijk je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Veurne. Geen resultaten? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Tevens mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Veurne zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Door de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis De Moeren
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening. Dit zijn speciale leningen waarmee woningeigenaren zonder hoge lasten een speciale lening kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Voor zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4870), dan profiteer je al van een korting van zo’n €604. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het gaat om een privé-woningen de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een soort vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dat geval ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: deze traditionele energiemeters gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met een 4% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van de aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al vele tienduizenden gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in De Moeren liggen tussen om en nabij de €4600 en €6500 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen wekt op om en nabij 2820 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Delta of Pure Energie betaal je voor dit stukje stroom wel €705,00 (tarieven juni 2024). Door goedkope zonnepanelen in De Moeren is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder bekijk jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120508€3600 – €4350€380
2295011€5100 – €5850€625
3358016€5925 – €6150€700
4418018€6550 – €6825€950
5436019€7025 – €7125€990
6481023€7675 – €8025€1040

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een degelijke dakconstructie. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Door de zonnepanelencheck De Moeren bekijk jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in De Moeren bedraagt 3325 kWh. Hiervoor zijn benodigd zo’n 10 panelen van 320 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 825 kWh zijn 5 panelen passend, voor 1975 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2825 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3925 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen verschilt niet veel. Meer dan 50% van de investeerders verkiezen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Daarnaast vind je dunne-film panelen. Deze zonnepanelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De kosten zijn lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in De Moeren?

Puur voor panelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Er gelden alternatieve voorwaarden voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaal is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-de-moeren

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in De Moeren vergelijken? Met het advies hieronder tref je zonder problemen een goede vakspecialist in jouw omgeving. Een aantal specialisten hebben zelfs een speciale showroom waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de tarieven. Check ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Spreken we over een particuliere of zakelijke vraag? Betreft het een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project beschrijven

  Definieer zo specifiek mogelijk de woning. Het type dak (schuin + plat) en de ligging van het dak zijn hierin van enorm belang. Maak tevens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist biedt zo betrouwbaar zonnepanelen advies in De Moeren.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het betreft je voor- en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en als laatste het e-mailadres. Daardoor is het helder hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Als laatste versturen ze de offerte op maat.

 5. Vergelijk offertes

  In 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van deskundigen die actief zijn in de regio. Beperk je niet alleen tot de voordeligste tarieven, maar bekijk ook voorwaarden/keurmerken (zoals Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, IEC keurmerk, ISO certificaat) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of heb je geen financiële ruimte? Belangrijk: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er zijn nogal wat bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan bedrijven die hun dak/grond willen voorzien van zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Beschikbaar vanaf €60,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huursom van de pv-panelen ligt vast, en loopt niet op.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een eigen spaarpot is niet nodig.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in De Moeren op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief De Moeren
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in De Moeren een aanvullend distributienettarief – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor mensen met terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten fluctueren tussen de €87,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!