Gembloux

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Gembloux? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en leveren ook nog eens euro’s op. Door middel van de investering in zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Wegens de steeds gunstigere prijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan dit ook op ons dak? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door gebruik te maken van deze pagina tref je handige info die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Gembloux!

zonnepanelen installateur 5030
 • Direct lagere energielasten.
 • Goed voor het milieu.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieNamen
GemeenteGembloux
Postcode50300
Gasverbruik20.140 kWh
Stroomverbruik kWh3570 kWh
Gemiddelde energierekening€164,24

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Gembloux juni 2024

Een speciale subsidie is er helaas niet in België. In sommige gemeenten zijn er duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be lees jij de spelregels in de gemeente Gembloux. Onduidelijke informatie? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Voorts kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Gembloux zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Door middel van de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Gembloux
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor consumenten erg goedkoop een groene lening kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Op de aanschaf van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4610), dan pak je al snel €571. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het is een woning die 100% particulier is en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een gepaste vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dat geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Er is wel verandering op komst: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden ingewisseld voor slimme meters. In 2021 volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met een 6 procent spaarrente. Niet alleen goed voor het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Al tienduizenden gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt bepaald door het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper je uit bent. Dit is het effect van de situatie dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten (juni 2024) van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Gembloux variëren tussen de €4700 en €5800 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een pakket met 10 panelen staat gelijk aan circa ongeveer 2840 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Greenchoice en NLE betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €710,00 (kosten juni 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Gembloux bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hieronder bekijk jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120207€3600 – €4300€440
2296013€5050 – €5675€675
3353016€6075 – €6225€700
4418018€6400 – €6600€930
5457019€7050 – €7275€1010
6503021€7550 – €8025€1090

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het overeenstemt met een aantal zaken: voldoende plek beschikbaar, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Bovendien is een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Met hulp van de zonnepanelencheck Gembloux ontdek jij of het dak van uw woning kan. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Gembloux is 3570 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig pak ‘m beet 10 panelen van 285 wattpiek. Advies: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Denk ook eens na over de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 5 zonnepanelen geschikt, voor 2000 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2925 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3850 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. Meer dan 50% van de huizenbezitters installeren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Ook zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning verplicht in Gembloux?

Voor het laten leggen van PV-panelen op uw woning is een vergunning overbodig. Dit is wel het geval bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Gewoonlijk is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-gembloux

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Gembloux vergelijken? Door gebruik te maken van tips van onze adviseurs vergelijk jij in korte tijd een uitstekende specialist in jouw omgeving. Sommige adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de tarieven. Check ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Treft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Hebben we het over een huurwoning of koophuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Detailleer het soort woning. Het soort woning (plat en/of schuin) en de ligging van het huis zijn voor de monteur interessant. Maak tevens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De adviseur geeft op die manier actueel zonnepanelen advies in Gembloux.

 4. Voorkeur voor contact

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om achternaam, voornaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en niet te vergeten uw e-mail. Zo is het duidelijk hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Bij de laatste stap verstrekken zij de voorstellen (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 4-5 dagen volgen er offertes van installatiebedrijven die actief zijn in de regio. Let niet alleen op de beste aanschafprijs, maar let ook op kleine lettertjes/certificaten (zoals bijv. ISO certificaat, IEC keurmerk, Recyclage, VDE keurmerk) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: er is nu zonne-energie voor iedereen! We onderscheiden meerdere aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name gymzalen die hun dak/grond kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kan al vanaf €60,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • Het maandelijkse bedrag wordt niet geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Eigen geld is is geen vereiste.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Gembloux op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Gembloux
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Gembloux een forfaitaire vergoeding – of zogenaamde prosumententarief -voldoen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningen met pv-panelen met terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Werk jij met een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten fluctueren tussen de €85,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente