Bothey

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Bothey? Zonnepanelen zijn duurzaam en hebben een prima rendement. Op basis van de nieuwste zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Vanwege de aantrekkelijke paneel prijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de zogenaamde terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is mijn dak geschikt? Hoe zit het met kosten en het rendement? Gebruikmakend van onze vergelijker lees jij uitgebreide raadgeving die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Bothey!

zonnepanelen installateur 5032
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Zelf controle over je energiekosten
 • Lange levensduur.

ProvincieNamen
GemeenteGembloux
Postcode50320
Gasverbruik20.560 kWh
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€161,72

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Bothey juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er jammer genoeg niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel energiepremies of speciale groene leningen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be ontdek je hoe het ervoor staat in de gemeente Gembloux. Is dit voor jou onduidelijk? Mail of bel dan even jouw gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Tevens mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • In de gemeente Gembloux is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Dankzij de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Bothey
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor gezinnen tegen een lage rente een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4530), dan profiteer je al van een korting van zo’n €562. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie krijg je een soort vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Op dat moment heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: deze traditionele energiemeters worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel gecompenseerd wordt.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, tevens ook fiscaal erg interessant. Al honderdduizenden consumenten kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe betaalbaarder het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten (juli 2024) van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Bothey liggen tussen om en nabij de €4900 en €6000, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en rendement
Een set met 10 panelen genereert plusminus 2980 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Eneco en Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €745,00 (vergoeding juli 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Bothey is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf check jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120708€3700 – €4400€420
2294013€5275 – €5725€550
3329015€5900 – €6025€775
4402017€6325 – €6700€900
5442020€6975 – €7175€960
6491023€7600 – €8075€1040

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het strookt met een aantal richtlijnen: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is ideaal), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Dankzij de zonnepanelencheck Bothey achterhaal jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bothey is 3380 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig pakweg 12 panelen van 320 wattpiek. Belangrijk: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen zijn er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 800 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen afdoende, voor 1825 kWh zijn dat er circa 8, voor 3000 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3850 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement verschilt niet veel. Meer dan de helft van de huizenbezitters verkiezen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Verder kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen vallen veel minder op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Hoe zit het met een vergunning in Bothey?

Tijdens de montage van zonnepanelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaal is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-bothey

Interessante installaties:


Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Bothey vergelijken? Gebruikmakend van onderstaande tips vergelijk je binnen enkele minuten een deskundige leverancier in jouw omgeving. Verschillende adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de kosten. Wees scherp op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je krijgt op die manier alleen offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Betreft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Betreft het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Schets de eigenschappen van de woning. Het type huis (plat & schuin) en de focus-richting van de woning zijn daarin van belang. Maak daarna een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De deskundige verschaft dan namelijk aantrekkelijk zonnepanelen advies in Bothey.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vul de overige contactgegevens in. Van belang zijn je voor- en achternaam, het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Daardoor weten wij hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Vervolgens zenden zij de offerte op maat.

 5. Het vergelijken van offertes

  In 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van adviseurs uit uw regio. Kijk verder dan de beste aanschafprijs, maar vraag ook om kleine lettertjes/certificaten (denk aan CE-keurmerk, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen meerdere mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan organisaties die een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, De kosten bedragen zo’n €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom blijft de hele periode hetzelfde.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een grote som geld is is geen voorwaarde.
 • Of denk aan een meer collectief project. Zoals met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Bothey op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Bothey
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Bothey een vergoeding aan de distributienetbeheerder – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningen met terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Beschik jij over een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €86,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!