Isnes

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Isnes? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en leveren ook nog eens euro’s op. D.m.v. zonnepanelen op het dak wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Door o.a. de dalende inkoopprijs, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de zogenaamde terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? D.m.v. onze tool doorzoek jij bruikbare adviezen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Isnes!

zonnepanelen installateur 5032
 • Structureel lagere energiekost.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieNamen
GemeenteGembloux
Postcode50320
Gasverbruik20.580 kWh
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€162,03

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Isnes februari 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is niet aan de orde in België. Verscheidene gemeenten werken met aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Op energiesparen.be vind jij welke regelingen er zijn in de gemeente Gembloux. Kan je het niet vinden? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Bovendien kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Gembloux zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Isnes
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huishoudens verrassend voordelig een speciaal type lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die oudere woningen aanmoedigt om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Op de aanschaf van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4550), dan profiteer je al van een korting van zo’n €564. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het moet een 100% prive-woning zijn en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je een passende vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dit geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de overproductie. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: de klassieke mechanische tellers worden vervangen voor slimme meters. In 2021 volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met 6 procent rente. Niet alleen gunstig voor onze planeet, tevens ook fiscaal erg interessant. Al vele tienduizenden gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen is gebaseerd op het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe goedkoper het wordt. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Isnes komen doorgaans uit tussen de €4000 en €6300 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Verwachte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen wekt op pakweg 3000 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Eneco en/of Nuon betaal je voor dit stukje stroom wel €750,00 (tarieven februari 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Isnes is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht ontdek jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119906€3575 – €4275€420
2275012€5000 – €5875€650
3350015€5950 – €6025€725
4404016€6375 – €6650€920
5467019€7100 – €7150€1000
6483023€7450 – €7950€1070

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het voldoet aan een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), zo min mogelijk schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Evengoed is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Door o.a. de zonnepanelencheck Isnes ontdek jij of jouw dak geschikt is. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Isnes is 3390 kWh. Dat staat gelijk aan circa 12 zonnepanelen van 325 wattpiek. Toelichting: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Houd ook rekening met de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 zonnepanelen genoeg, voor 1800 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2825 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3850 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. De doorsnee mensen kiezen voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er zijn zelfs all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Mede bestaan er dunne-film panelen. Dit type PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Isnes?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Gewoonlijk is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-isnes

Een zonnepanelen-installateur vinden

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Isnes vergelijken? Op basis van onderstaande tips zoek je moeiteloos een erkende aanbieder in jouw eigen buurt. De meeste bedrijven hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Er is meer dan alleen de kosten. Wees scherp op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Betreft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Spreken we over een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Omschrijf het project

  Definieer de karakteristieken van het huis. Het type woning (plat & schuin) en de geografische ligging van het huis zijn belangrijke onderdelen. Maak tevens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist verschaft dan namelijk relevant zonnepanelen advies in Isnes.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Van belang zijn naam, het 06-nummer, en een e-mailadres. Vandaar weten wij hoe we met jou in contact kunnen komen indien er onduidelijkheden zijn. Daarna ontvang je de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen volgen er offertes van experts uit de regio. Pas op voor alleen de aantrekkelijkste prijs, maar check ook certificaten en keurmerken (voorbeelden zijn CE-keurmerk, RoHS certificaat, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en verhalen van andere klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Zit je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of is de investering nu te groot? Belangrijk: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen vele prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name bedrijven die hun dak vol met zonnepanelen willen leggen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Beschikbaar vanaf €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De totale huursom blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Voldoende eigen geld is is geen must.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Bijv. samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Isnes op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Isnes
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Isnes een aanvullend distributienettarief – wat we ook kennen als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor woningen met pv-panelen met een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €86,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!